tanda-tanda menopause tanda-tanda awal menopause gejala menopause wanita wanita menopause simptom menopause nafsu seks menurun hot flashes vitamin untuk wanita menopause

Vitamin Untuk Wanita Menopause | Elak Risiko Penyakit Kronik

6 Tanda-tanda Menopause

Seebelum mengatahui vitamin untuk wanita menopause, saya kongsikan terlebih dahulu 6 tanda-tanda menopause dalam video ini untuk rujukan dan semakan anda.

Menopause dan Risiko Penyakit Kronik

Selain menjaga pemakanan dan hidup aktif, vitamin untuk wanita menopause sangat membantu para wanita untuk mengatasi simptom-simptom menopause dengan baik.

Contohnya, Vivix yang bertindak sebagai anti-oksidan membantu memelihara sel-sel di dalam tubuh agar sihat dan terhindar dari penyakit. Manakala nutrisi Kalsium membantu mengelakkan masalah tulang seperti lenguh, rapuh atau lebih teruk Osteoporosis.

Antara risiko penyakit kronik yang mungkin dihidapi oleh wanita menopause termasuklah penyakit kardiovaskular (berkaitan jantung), kanser payudara, dan Osteoporosis.

Vitamin Untuk Wanita Menopause

Oleh itu, vitamin untuk wanita menopause ini sangat dicadangkan.

1. Anti oksidan

Anti-oksidan bertindak melindungi sel-sel dalam tubuh badan dari sebarang risiko penyakit berbahaya. Anti-oksidan seharusnya diambil sebelum tempoh menopause bermula untuk memberikan perlindungan awal.

2. Multi-Vitamin

Vitamin untuk wanita menopause semestinya termasuk multi-vitamin yang memerikan tenaga dan memastikan segala nutrisi yang diperlukan oleh tubuh lengkap, tiada lompong.

3. Kalsium Magnesium

Risiko penyakit Osteoporosis adalah yang paling awal boleh dihadapi oleh wanita menopause. Oleh itu, wanita menopause harus memastikan tubuh badan mengandungi nutrisi kalsium yang mencukupi untuk mengelak penyakit berkaitan tulang.

4. GLA

Simptom seperti kulit kering, emosi tal stabil boleh diatasi dengan pengambilan GLA. Ia sangat membantu fasa naik turun paras hormon estrogen dan progesteron.

5. Vitamin E

Vitamin E dilihat bertindak sebagai pengganti estrogen kerana mempunyai fungsi yang hampir sama dengan hormon estrogen. Ia sangat membantu simptom ‘hot flashes’ yang dialami ketika tempoh menopause/per-menopause berlaku. Vitamin E turut membantu mengatasi masalah kekeringan vagina.

Kesemua vitamin untuk wanita menopause ini boleh didapati dari rangkaian produk kesihatan Shaklee seperti gambar dibawah.

Hubungi saya segera untuk mendapatkan produk vitamin untuk wanita menopause dan kurangkan risiko penyakit kronik. Klik pada gambar Whatsapp di bawah untuk terus menghubungi saya di aplikasi Whatsapp tanpa perlu save nombor saya.

cara jadi ahli shaklee

TUNGGU !!!

Anda berminat untuk mendapatkan produk nutrisi ini dengan

harga yang lebih murah sebanyak 15-25% ??

Klik gambar di bawah 🙂

Daftar-ahli-Shaklee-pengedar-vivix-shaklee-klang

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge