vitamin untuk penambah tenaga

Vitamin Untuk Penambah Tenaga | CoQ-Trol Plus

Dulu ia dikenali sebagai CoQ-Health. Sekarang, lepas 2 tahun kajian untuk penambahbaikan, CoQ-Health kembali dengan rumusan baru yang lebih ummpphhhh…lelaki paling suka dengan vitamin yang satu ni. Dengan nama baru CoQ-TROL PLUS, ada sesuatu yang special yang membuatkan ia sangat sesuai diambil sebagai vitamin untuk penambah tenaga.

VITAMIN UNTUK PENAMBAH TENAGA

Jom saya cerita apa keistimewaan CoQ-TROL PLUS ni. CoQ10 atau nama panjang dia Coenzyme Q10 merupakan nutrisi larut lemak (fat soluble) yang sangat penting untuk tubuh badan kita. COQ10 ni wujud di dalam mitokondria. Mitokondria ni pulak berada di dalam setiap sel dalam tubuh badan. Ingat lagi ke mitokondria ni apa? Hehehe…tak ingat boleh tengok gambar ye.

vitamin untuk penambah tenaga

Mitokondria berfungsi sebagai penjana tenaga untuk sel. Tenaga dihasilkan daripada makanan yang kita makan setiap hari. COQ10 yang ada dalam mitokondria bertindak sebagai pencetus untuk proses penghasilan tenaga tersebut. Tanpa COQ10, tak mungkin tenaga dapat dihasilkan dengan produktif. Jadi tak hairan la ia dikelaskan sebagai vitamin untuk penambah tenaga.

Berapa jumlah COQ10 yang diperlukan untuk sel hasilkan tenaga secara optimum?

Menurut nutritionist, 100mg dah cukup tak payah lebih-lebih.

Mana nak dapat sumber COQ10 ni? Ohh, tak susah pun.

100mg COQ10 = 100 sudu besar canola oil = 3 kg daging merah = 3.3 kg peanut butter = 100 cawan brokoli.

Mampu ke? Kalau tak mampu, teruskan membaca.

KEISTIMEWAAN COQ-TROL PLUS

Di sini la keistimewaan CoQ-TROL PLUS ni. Sebiji diformulasikan bersamaan dengan 100mg COQ10. Lengkap sebagai vitamin untuk penambah tenaga yang optimum.

Tambahan lagi, nama baru dengan ada -trol plus dibelakangnya itu bermaksud ianya ditambah dengan resveraterol yang sememangnya popular sebagai sumber anti-oksidan.

Ia turut dilengkapi dengan d-alpha tocopherol atau Vitamin E sekaligus menjadikan ia pilihan terbaik untuk ‘ubat kuat’ lelaki ehemm…

vitamin untuk penambah tenaga (2)

Sekiranya anda mencari vitamin untuk penambah tenaga, boleh segera dapatkan CoQ-TROL PLUS dari saya. Hubungi saya untuk sebarang urusan khidmat konsultansi eksklusif secara percuma. Anda hanya perlu klik ikon Whatsapp di bawah tanpa perlu save nombor saya.

Vitamin untuk tenaga

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge