Vaksin Influenza A habis? Ini Alternatif yang Boleh diambil Oleh Ibu Bapa

Seminggu dua ini kecoh sana sini bila ramai kanak-kanak diserang demam virus Influenza A. Dan ia merebak dengan sangat cepat. Ibu bapa mula panik dan segera dapatkan vaksin untuk anak-anak.

Tapi malangnya disebabkan oleh permintaan yang mendadak secara tiba-tiba, kebanyakan klinik dan hospital dah kehabisan stok sehingga bulan Februari 2020.

Bagaimana Cegah Influenza A?

Jika tak berjaya dapatkan vaksin, ibu bapa boleh guna alternatif lain. Sebelum itu faham dahulu bagaimana seseorang boleh terjangkit.

Virus influenza boleh merebak melalui cecair, udara dan sentuhan. Jadi antara langkah untuk elak jangkitan termasuklah pakai penutup muka, kerap cuci tangan, tutup mulut/hidung ketika batuk/bersin dan dapatkan vaksin.

Alternatif Jika Vaksin Habis

Apa ibu bapa boleh buat, PASTIKAN ANTIBODI anak-anak kuat. Seperti kata doktor Zubaidi, tahap jangkitan dan bahaya virus Influenza A ini bergantung kepada daya tahan tubuh seseorang.

Jika kuat maka virus susah nak masuk dan rosakkan sistem badan. Jika lemah hampir pasti virus mudah masuk dan menyerang sistem tubuh.

Cara paling cepat untuk tingkat dayavtahan tubuh anak-anak (dan juga anda) adalah dengan bantuan Nutriferon dan Vitamin C. Jika daya tubuh kuat, virus datang pun tak risau sangat sebab sudah ada yang melindungi.

InsyaAllah kita ikhtiar yang terbaik untuk anak-anak. Hubungi saya segara (sebab stok pun makin susut).

Adiba

016-3334945

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge