sunblock terbaik ke pantai brand sunblock terbaik sunblock di watson sunblock terbaik 2018 sunblock terbaik untuk kulit kombinasi

Sunblock Terbaik Untuk Dipakai Setiap Hari Elak Kulit Nampak Tua

Sunblock, biasanya famous kalau kita nak pegi pantai je kan? Hari-hari biasa orang tak kisah sangat pun nak pakai sunblock ni. Ada banyak jenis sunblock, spf, uva, uvb, board spectrum. Tapi yang mana satu sunblock terbaik? Jom tambah ilmu.

Kita sebenarnya wajib pakai sunblock setiap hari untuk melindungi kulit dari sinaran matahari. Bukan masa nak pergi pantai je tau. Ops, cuaca redup atau mendung perlu ke pakai? 

Ada apa dengan sinaran terik matahari?

Matahari Allah cipta dengan macam-macam kebaikan, tapi bersekali dengan ancaman. Sinaran matahari selain memberi cahaya dan sumber Vitamin D, ia juga disertai dengan sinar UV (ultraviolet). Ada 3 jenis UV yang datang dari matahari : UVA, UVB, UVC. Sinar UV ni yang bahaya.

Apa yang bahayanya?

UV A (anggap ia Aging) adalah sinaran UV yang boleh menembusi lapisan kulit, sehingga ke lapisan dermis. Inilah dia punca utama  kulit jadi lebih tua dari usia sebenar (skin aging), berkedut, kusam, jeragat dan menyebabkan collagen semulajadi dalam lapisan kulit dermis musnah.

sunblock terbaik ke pantai brand sunblock terbaik sunblock di watson sunblock terbaik 2018 sunblock terbaik untuk kulit kombinasi sunblock harian terbaik

UV B (anggap ia Burning) pula adalah sinaran yang tidak menembusi lapisan kulit. Ianya menyerang lapisan luar kulit sahaja iaitu epidermis.  UV B lah yang menyebabkan kulit kita terbakar, gelap, merah (sunburn), sel kulit rosak, radikal bebas dan risiko kanser kulit.

UV C pulak tak perlu risau. Ia adalah gelombang yang paling pendek, jadi dia tak melepasi lapisan ozon pun.

Sebab itu, kita perlu pakai sunblock terbaik. Nak halang sinar UV dan jaga kulit kita supaya sentiasa sihat sekaligus elak risiko masalah kulit seperti jeragat dan paling teruk–kanser kulit.

TOPI VIRAL NEELOFA

sunblock terbaik ke pantai brand sunblock terbaik sunblock di watson sunblock terbaik 2018 sunblock terbaik untuk kulit kombinasi

Memang itu la size topi yg kita patut pakai kalau berjemur. Sebab, walaupun dah pakai sunblock terbaik di dunia sekalipun tak bermaksud kita patut biar je muka kena direct sunlight. No, its a wrong move.

Sunblock tak boleh melindungi kulit 100% dari terbakar (sunburn). Lepas pakai sunblock WAJIB cover muka tu. Even pasir pantai pun boleh memantulkan uv ke muka kita okay.

Jadi cara yang betul untuk pakai sunblock adalah seperti berikut:

  1. Pakai sunblock terbaik yang sesuai dengan kulit (in my case spf50 – protect 98% from uvb).
  2. Make sure pakai 20 minit sebelum terdedah pd sunlight.
  3. Then pakai la topi sebesar alam macam Lofa ni.
  4. Kalau muka kena air, reapply.
  5. Kalau tak kena air, reapply juga after 2 hours (sbb after 2 hours sunblock dah tak efektif).
  6. Seeloknya pilih sunblock yang 2 dalam 1, ada moisturizer sekali.

SUNBLOCK TERBAIK DENGAN MOISTURIZER HALANG UVA & UVB

sunblock terbaik ke pantai brand sunblock terbaik sunblock di watson sunblock terbaik 2018 sunblock terbaik untuk kulit kombinasi sunblock harian terbaik

 

Hubungi saya segera untuk mendapatkan SUNBLOCK cum MOISTURIZER untuk lembapkan dan melindungi kulit dari UVA/UVB dengan berkesan. Klik pada gambar Whatsapp di bawah untuk terus menghubungi saya di aplikasi Whatsapp tanpa perlu save nombor saya.

cara jadi ahli shaklee

TUNGGU !!!

Anda berminat untuk mendapatkan produk ini dengan

harga yang lebih murah sebanyak 15-25% dan percuma travel bag??

Klik gambar di bawah 🙂

Daftar-ahli-Shaklee-pengedar-vivix-shaklee-klang

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge