sakit sendi arthritis

Sembuhkan Sakit Sendi Arthritis Dengan Set Sendi Shaklee

Betul ke sakit sendi arthritis boleh sembuh dengan set sendi Shaklee?

Sebenarnya sakit sendi arthritis ambil masa yang lama untuk berlaku. Oleh itu, sebaiknya anda perlu lah pastikan sekiranya ada tanda-tanda awal sakit sendi arthritis ini supaya boleh dicegah sebelum melarat.

7 Tanda Awal Sakit Sendi Arthritis

  1. Bengkak pada mana-mana sendi
  2. Tegang (stiffness) pada waktu awal pagi
  3. Sakit berulang pada mana-mana sendi
  4. Tak mampu gerakkan bahagian sendi
  5. Kemerahan yang jelas dan ‘panas’ pada sendi
  6. Penurunan berat badan, berasa lemah badan dan sakit-sakit sendi
  7. Semua tanda diatas berlarutan selama lebih 2 minggu

Kebanyakan pesakit arthritis menunggu sehingga benar-benar sakit untuk mendapatkan rawatan. Pada ketika itu, hanya ubat yang boleh membantu mengurangkan rasa sakit. Untuk kembalikan kesihatan sendi, tanpa bergantung kepada ubat tahan sakit selamanya, Set Kesihatan Sendi Shaklee merupakan alternatif terbaik.

Walaupun mengambil masa agak lama (6 bulan secara konsisten), namun set ini telah berjaya membantu ramai warga berusia yang mengalami sakit sendi arthritis lebih sihat. Dengan izin Allah juga.

 

Set Kesihatan Sendi Shaklee

Set Kesihatan Sendi Shaklee terdiri daripada beberapa nutrisi yang terbukti membantu membaik pulih punca-punca berlakunya sakit sendi arthritis. Daripada hanya makan ‘painkiller’ yang cuma bertindak menghilang sakit sementara, lebih baik amalkan juga makanan tambahan. Saya jelaskan setiap fungsi produk nutrisi ini.

 

1. Omega Guard (fish oil)

Jika ‘painkiller’ bertindak menghilangkan rasa sakit, fish oil pula bertindak mengurangkan keradangan (inflammation) yang menyebabkan rasa sakit terjadi. Kandungan EPA dalam fish oil juga terbukti mengurangkan bengkak dan membantu pergerakan.

 

2. GLA (gamma-linolenic acid)

Fungsi GLA adalah sama seperti fish oil. Mengikut kajian, gabungan fish oil dan GLA sangat membantu mengurangkan keradangan pesakit arthritis. Ini kerana fish oil merupakan asid lemak omega-3 manakal GLA adalah asid lemak omega-6, kedua-duanya memerlukan satu sama lain untuk berfungsi secara optimum.

3. Ostematrix (kalsium, magnesium etc.)

Sakit sendi Arthritis melibatkan sendi antara 2 atau lebih tulang yang bercantum. Oleh itu, kalsium dsangat diperlukan untuk mengurangkan risiko tulang rapuh (osteoporosis). Manakala magnesium membantu mengawal tekanan darah (risiko kesan sampingan ubat ubatan adalah tekanan darah menjadi tinggi).

4. B complex

Vitamin B complex sangat terkenal dengan nama lain iaitu ‘vitamin anti-stress’. Keradangan yang menyebabkan rasa sakit turut meningkatkan tekanan kepada pesakit. Vitamin B complex sangat penting kerana ada sesetengah pesakit sangat mudah mengalami depresi apabila diserang kesakitan. Kekurangan B complex dalam tubuh akan memburukkan lagi keadaan.

5. Vitamin C

Ubat tahan sakit menyebabkan Vitamin C musnah. Penting untuk pesakit Arthritis kerana Vitamin C membantu penghasilan kolagen yang membentuk ‘cartilage’ (tulang rawan) pada bahagian sendi. Kekurangan Vitamin C melambatkan proses baikpulih tulang rawan.

 

Hubungi saya segera untuk mendapatkan produk nutrisi untuk rawat masalah sakit sendi Arthritis dengan berkesan. Klik pada gambar Whatsapp di bawah untuk terus menghubungi saya di aplikasi Whatsapp tanpa perlu save nombor saya.

cara jadi ahli shaklee

TUNGGU !!!

Anda berminat untuk mendapatkan produk nutrisi ini dengan

harga yang lebih murah sebanyak 15-25% ??

Klik gambar di bawah 🙂

Daftar-ahli-Shaklee-pengedar-vivix-shaklee-klang

 

1 thought on “Sembuhkan Sakit Sendi Arthritis Dengan Set Sendi Shaklee”

  1. Pingback: Cara Sembuhkan Tulang Patah Lebih Cepat dan Selamat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge