Rahsia Kekalkan Berat Badan Lepas Habis Bulan Puasa

Sebulan puasa berat badan pun turun kan, tapi nak kekalkan berat badan lepas habis puasa memang tak senang. Ye lah, dah sebulan puasa, bila hari raya macam-macam makanan sedap terhidang atas meja. Rugi lah kalau tak makan.

Tapi untuk korang yang tengah usaha nak turunkan berat badan, rugi tau kalau dah sebulan boleh kawal makan tapi hari raya terus langgar semua. Sayangggg sangat! Jadi kali ini Diba nak share rahsia untuk kekalkan atau terus turunkan berat badan lepas dah habis bulan puasa.

1. Protein Shake

Jangan sesekali tinggalkan minuman Protein pada waktu pagi. Tak kisah la apa menu raya yang terhidang pertama sekali waktu pagi tu mesti minum protein shake dulu. Kenapa? Supaya boleh kawal nafsu nak makan benda-benda lain. Bila kita boleh kawal makan, kalori pun turut sama terkawal. Ingat, makanan raya tu semua tinggi kalori walaupun cuma sekadar kuah kacang atau seketul biskut raya. Protein shake paling bagus untuk kawal berat badan semestinya Cinch Shake!

2. Air Kosong

Cubalah sehabis baik untuk kekalkan minum air kosong 8 gelas sehari. Air manis tak boleh ke? Boleh, tapi hadkan 1 gelas saja sehari. Selebihnya minum air kosong atau air lemon atau teh hijau. Nak lagi bagus minum Cinch Tea yang boleh tingkatkan metabolisma dan bakar kalori dengan lebih efisien.

Ok itu saja rahsianya.

Banyak-banyak nanti korang bukan nak buat pun. Nak suruh bersenam? Kirim salam je lahhh. Jadi 2 tips ini dah cukup yang penting konsisten buat.

Senang je kan?

Dekat mana nak beli Cinch Shake dan Cinch Tea ini, boleh hubungi 016-3334945. Kalau tak nak pun tak apa, boleh cari protein dan green tea lain yang rasa-rasa boleh bantu untuk korang kekalkan berat badan masa raya ni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge