Rahsia Bayi Dalam Kandungan Bijak dan Cerdas – Makan Minyak Ikan Setiap Hari!

Ibu-ibu yang sedang hamil, ini rahsia bayi dalam kandungan bijak dan cerdas. Asid lemak Omega 3 atau lebih dikenali sebagai minyak ikan mempunyai khasiat yang sangat bagus untuk perkembangan otak bayi.

Ibu-ibu disarankan untuk mengambil minyak ikan setiap hari ketika hamil terutama pada trimester ketiga sehingga melahirkan dan dalam pantang. Kandungan Omega 3 di dalam minyak ikan juga membantu sel-sel otak bayi berhubung dengan baik (perkembangan kognitif) dan juga sistem penglihatan yang sempurna.

Ada kajian lain menunjukkan ibu hamil yang mengambil suplemen minyak ikan mengurangkan risiko bayi mendapat alahan (alergik) selepas dilahirkan seperti eczema.

Tapi awas!

Bukan semua minyak ikan sama. Pastikan minyak ikan anda diambil dari sumber ikan kecil untuk elakkan pencemaran logam berat dai dasar laut. Dan, haruslah melalui proses penyulingan untuk singkirkan sebarang pencemaran yang lain.

Jadi jaga-jaga ya.

Jangan salah pilih, takut nanti makan minyak ikan yang ada merkuri dan logam berat lain yang boleh menjejaskan kesihatan ibu dan bayi dalam kandungan. Nak senang, pilih saja Omega Guard dari Shaklee.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge