manfaat zink kebaikan zink untuk lelaki masalah kesuburan lelaki rambut gugur ketika berpantang tingkat kuantiti sperma atasi ketidaksuburan

Kebaikan Zink Untuk Lelaki & Wanita

Zink adalah salah satu mineral yg penting untuk badan. Ia adalah mineral perlu (essential mineral) yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Jadi kita perlu mengambil zinc dari sumber makanan harian. Kebaikan zink sangat banyak. Ia amat penting kerana ia menyokong lebih 200 jenis enzim dalam badan. Enzim-enzim ini membantu fungsi tubuh supaya berfungsi dengan optimum. …

Kebaikan Zink Untuk Lelaki & WanitaRead More »

cara mengatasi stress cara mengatasi stress di tempat kerja stress ketika berpantang stress di dalam rumahtangga ibu meroyan (1)

Cara Mengatasi Stress Supaya Tidak Melarat Menjadi Sakit Mental

Statistik menunjukkan kes sakit mental di Malaysia semakin meningkat. Antara punca utama adalah stress atau tekanan malampau. Oleh itu, amat penting untuk kita ketahui cara mengatasi stress yang berkesan supaya tidak menjadi sebahagian daripada statistik pesakit mental. Sakit mental dijangka menjadi penyakit kedua tertinggi di Malaysia pada tahun 2020.   WANITA LEBIH BERISIKO MENDAPAT SAKIT …

Cara Mengatasi Stress Supaya Tidak Melarat Menjadi Sakit MentalRead More »

Tips Pelajar Cemerlang cerdaskan otak anak vitamin untuk otak anak bijak vitamin cerdaskan otak anak vitamin untuk otak otak cantik otak cerdik

Vitamin Cerdaskan Otak Anak Supaya Kekal Fokus dan Cemerlang

Ramai ibu bapa terlepas pandang akan satu tips untuk cerdaskan otak anak supaya sentiasa fokus dalam kelas dan cemerlang dalam peperiksaan. Sebagai ibu bapa dah tentu anda ingin berikan yang terbaik kepada anak-anak kan? Kebanyakkan ibu bapa, dalam memastikan prestasi anak di sekolah, lebih tertumpu kepada fizikal semata-mata. Tapi ramai ibu bapa lupa akan keperluan …

Vitamin Cerdaskan Otak Anak Supaya Kekal Fokus dan CemerlangRead More »

ATASI MASALAH RAMBUT GUGUR DARI AKAR UMBI

Asal sikat rambut je, penuh rambut bergumpal pada sikat. Lantai rumah pun penuh dengan rambut gugur. Rambut makin menipis. Silap haribulan boleh jadi botak! Aduhh malunya! Biasa dengan situsi macam ni? Jangan risau. Masalah rambut gugur boleh diatasi sekiranya anda tahu punca dan bertindak segera untuk merawatnya. Rambut adalah mahkota bagi setiap wanita. Bagi lelaki …

ATASI MASALAH RAMBUT GUGUR DARI AKAR UMBIRead More »

turunkan tekanan darah tinggi ateroklerosis salur darah sempit bacaan tekanan darah makanan turunkan darah tinggi

Makanan Terbaik Turunkan Tekanan Darah Tinggi & Elak Risiko Stroke

Sebelum cari cara untuk turunkan tekanan darah tinggi, lebih elok fahami dahulu bagaimana tekanan darah tinggi berlaku? Tekanan darah ialah daya yang menolak dinding saluran darah yang terhasil apabila darah dipam melalui arteri. Setiap manusia mempunyai tekanan darah. Bacaan tekanan darah ditentukan oleh jumlah darah yang dipam oleh jantung dan daya tahan arteri.    Tekanan …

Makanan Terbaik Turunkan Tekanan Darah Tinggi & Elak Risiko StrokeRead More »

harga vivix shaklee, harga promo vivix, harga promosi vivix ogos 2018, harga vivix paling murah, berapa harga vivix, harga ubat vivix, harga vitamin vivix, vivix shaklee, berapa harga vivix shaklee, harga vivix shaklee 2018, harga vivix di sabah, harga vivix murah

Harga Vivix Shaklee Ogos 2018 | Promosi Lebih Jimat & Dapat Cashback !!

HARGA VIVIX SHAKLEE YANG TAK MASUK AKAL !! Tahu tak bulan Ogos 2018 Vivix berumur 10 tahun !! Sebab tu Shaklee berbesar hati buat promosi harga Vivix Shaklee yang murah tak masuk akal. Sebab apa tak masuk akal, sebab boleh dapat FREE SEBOTOL !!! Memang berbaloi yang amat beli Vivix Shaklee bulan ni. Sebab promosi …

Harga Vivix Shaklee Ogos 2018 | Promosi Lebih Jimat & Dapat Cashback !!Read More »

harga shaklee 2018

Harga Shaklee 2018 tanpa GST | Beli Shaklee Harga Jimat

Nak tahu harga shaklee 2018 yang terbaru? Di sini saya sertakan senarai harga shaklee 2018 tanpa GST. Lagi murah tau!! Zaman sekarang harga barang semua mahal ni dapat jimat lima ringgit pun rasa berbaloi. Apa lagi kalau boleh beli shaklee harga jimat puluh atau ratus ringgit kan? HARGA SHAKLEE 2018 TANPA GST VITAMIN/SUPLEMEN Alfalfa Complex …

Harga Shaklee 2018 tanpa GST | Beli Shaklee Harga JimatRead More »

minyak ikan terbaik di dunia 6

Kenapa Minyak Ikan Shaklee Paling Bagus Di Dunia?

Minyak ni kita tau kan ada banyak jenis. Ada minyak sawit, minyak jagung, minyak kelapa…minyak dagu tak masuk ye…hihihi..Selain tu, ada juga minyak ikan atau fish oil. Ni antara minyak yang baik untuk kesihatan. Pernah tak baca tentang LDL/HDL? LDL ni kolesterol jahat, HDL ni kolesterol baik. Minyak ikan ni kategori kolesterol baik dan penting …

Kenapa Minyak Ikan Shaklee Paling Bagus Di Dunia?Read More »