Nak Buat Bisnes Tapi Tak Tahu Bisnes Apa?

Dah tahun 2020 ni, nak buat bisnes tapi tak tahu bisnes apa? Kalau salah pilih takut tak jadi rugi pulak. Kan senang kalau ada bisnes yang confirm untung, mudah nak buat dan dijamin tak rugi. Ada ke bisnes macam ni??

Nak Buat Bisnes Apa?

Tahun 2020, antara bisnes yang dijangka menjadi ikutan adalah bisnes network marketing. Haa betul, nama lain dia MLM. Ramai takut bila dengar MLM sebab bisnes menipu duit orang kan? Sebenarnya MLM tak salah, sistem MLM memang bagus dah tapi jadi rosak bilamana orang-orang yang tak bertanggungjawab, nak untung lebih manipulate the system.

Cuba tengok gambar bawah ni, point terkumpul dari orang bawahan dah belas ribu (layak dapat income 10k ke atas) tapi kenapa bonus dia RM0?

Kalau sistem MLM lain yang makan duit orang memang itulah yang orang atas dapat-duit atas angin. Tapi sistem MLM yang adil, orang atas tak dapat satu sen pun kalau dia cuma duduk goyang kaki harap anak buah je buat sales. Adil kan?

Sebab tu, bonus dalam gambar tu RM0.

Nak buat bisnes, kaji dulu apa compensation plan company sediakan, tengok sendiri adil ke tidak.

Bisnes Yang Ada Sistem

Bisnes yang ada sistem, mudah untuk kita buat dan follow. Katakanlah orang yang perkenalkan kita pada bisnes tu meninggal atau dah tak nak buat bisnes, kita tetap boleh jalan sendiri follow sistem yang ada. Mudah kan?

Dan bila kita sendiri mula rekrut team members yang lain, diorang pun oleh berdikari buat bisnes sendiri follow sistem. Kalau kita tak ada pun bisnes diorang tetap jalan macam biasa. Best ke best gila bisnes yang ada sistem ni?

Berminat Nak Buat Bisnes yang Ada Sistem?

Menarik kan bisnes yang ada sistem ni, bukan senang nak jumpa. Kita ada tools, kalau lupa boleh refer tools. Kita ada mentor yang dah biasa dengan sistem dan guna tools, kalau tak faham boleh tanya. Buat bisnes measti ada kesilapan, jadi kita belajar dari kesilapan mentor kita, kita jangan ulang silap yang sama.

Klik link gambar dibawah untuk tahu lebih lanjut tentang bisnes yang ada sistem ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge