Luka Bersalin Sembuh Dalam Masa 2 Minggu – Apa Ibu-Ibu Ini Buat?

“Nasib baik company aku bagi cuti bersalin 3 bulan tau, sebab luka bersalin aku terbuka semula. Aduhh, aku ingat boleh la nak cuti lama best-best, sekali luka ni tak baik-baik lagi. Lambat betul. Tak selesa satu hal, pedih berair pulak tu. Nak bergerak pun susah.”

Ouchhh rasa ngilu bila dengar. Patutnya pantang 44 hari dah baik semua luka tapi kenapa ya ada yang lambat baik lukanya? Haa kalau nak tahu, antara sebab luka selepas bersalin lambat sembuh adalah sebab tak cukup zat dan nutrisi untuk luka tu kering dan sembuh. Jaringan kulit baru lambat nak terbentuk sebab tak cukup zat.

Berpantang Tapi Nampak Segar dan Cergas

Kalau luka selepas bersalin cepat sembuh, berapntang pun tetap nampak segar dan cergas saja. Orang tengok pun nampak macam bukan dalam pantang! Muka pun tak pucat, boleh berjalan macam biasa dan bertenaga. Yelah, bila bersalin memang part luka tu yang paling dirisau. Luka luaran kita boleh lah nampak, luka dalaman macam mana pulak?

Kalau luka luaran pun lambat baik, luka dalaman pun sama.

Pengalaman Luka Bersalin Sembuh Dalam 2 Minggu

Ibu-ibu ini berkongsi pengalaman luka bersalin sembuh dalam masa 2 minggu. Apa agaknya amalan yang mereka buat?

Puan Shieda Balqis berkongsi perbezaan bersalin secara czer kali pertama, kedua dan ketiga. Kali pertama beliau tidak mengambil Vivix. Berbeza dengan pembedahan kedua, luka cepat kering, rasa sakit berkurang dan badan rasa bertenaga. Kali ketiga pula diuji dengan muntah-muntah selepas czer dan hb sangat rendah. Vivix membantu memberi tenaga, dan sembuhkan luka dengan cepat.

Suami Puan Ain sendiri tegur, “Dah cantum elok kulit dan kering” katanya. Puan Ain mengambil Vivix dan zinc yang sememangnya bagus untuk penyembuhan luka. Zinc membantu pembentukan sel-sel kulit baru. Walaupun ketika itu beliau banyak bergerak keluar masuk hospital sebab baby pra-matang.

Baca pengalaman orang lain, Puan Idayu tekad beli Vivix untuk bersedia menghadapi tempoh berpantang. Alhamdulillah luka bersalin czer cepat baik, tiada parut kasar dan rasa macam bersalin normal katanya. Lepas 3 minggu dah boleh mandikan baby sambil menjaga anak-anak yang lain.

Bersalin anak kedua, luka kena jahit lebih banyak berbanding anak pertama sebab doktor terpaksa gunting, baby dah lemas. Tapi luka baik dalam masa 2 minggu dan tak sakit dah. Kawan melawat cakap muka tak pucat pun macam bukan dalam pantang! – Puan Syahida Ali

Masa bersalin czer anak pertama, belum kenal Shaklee lagi. Anak kedua kena czer lagi terus minum Vivix, luka baik dalam 2 minggu dan rasa cergas sangat-sangat. Anak pertama ambil masa sebulan nak baik luka bersalin czer tu. – Puan Indira Ananth

Anak pertama tak ambil apa-apa suplemen, luka lambat baik. Lepas sebulan pun ada rasa ngilu lagi. Tapi bila amalkan set berpantang Shaklee termasuk Vivix, dalam masa seminggu dah tak rasa apa-apa dekat temat jahit. Teruja bila luka bersalin cepat baik. – Puan Aienna Musa

Dapatkan Vivix Untuk Luka Bersalin

Jika anda mahukan pengalaman berpantang seperti ibu-ibu di atas, segera dapatkan Vivix. Anti-oksidan terbaik untuk sembuhkan luka bersalin dengan cepat. Klik pada gambar Whatsapp di bawah untuk terus menghubungi saya di aplikasi Whatsapp tanpa perlu save nombor saya.

vivix shaklee untuk luka bersalin, luka bersalin cepat sembuh

cara jadi ahli shaklee

TUNGGU !!!

Anda berminat untuk mendapatkan produk nutrisi ini dengan

harga yang lebih murah sebanyak 15-25% ??

Klik gambar di bawah 🙂

Daftar-ahli-Shaklee-pengedar-vivix-shaklee-klang

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge