minyak ikan terbaik di dunia 6

Kenapa Minyak Ikan Shaklee Paling Bagus Di Dunia?

Minyak ni kita tau kan ada banyak jenis. Ada minyak sawit, minyak jagung, minyak kelapa…minyak dagu tak masuk ye…hihihi..Selain tu, ada juga minyak ikan atau fish oil. Ni antara minyak yang baik untuk kesihatan.

Pernah tak baca tentang LDL/HDL? LDL ni kolesterol jahat, HDL ni kolesterol baik. Minyak ikan ni kategori kolesterol baik dan penting untuk 2-2 LDL/HDL seimbang.

Minyak Ikan Terbaik Dunia! Tak Tipu.

Tapi macam mana nak tahu minyak ikan apa yang paling bagus di dunia ni? Ini 6 perkara tentang Minyak Ikan jenama Shaklee yang diiktiraf minyak ikan terbaik di dunia!

1. Sumber Dari Ikan Kecil

Saintis shaklee ekstrak asid lemak omega 3 dari ikan bersaiz kecik mcm ikan bilis sebab luas permukaan ikan kecik mengurangkan risiko pencemaran sisa logam berat dari laut. Kos utk tangkap ikan kecik-kecik ni pun jauh lebih mahal dari ikan besar.

2. Diiktiraf Sebagai Friends of The Sea

Shaklee hasilkan asid lemak omega 3 dari sumber laut yang terpelihara dari ancaman kemusnahan habitat ikan. Untuk make sure sumber ikan sustain (berterusan), Shaklee jalankan aktiviti tangkapan ikan secara sistematik & dipecahkan ikut beberapa zon tertentu.

minyak ikan terbaik di dunia 3

3. Gred Farmaseutikal

Ini yang penting. Gred farmaseutikal bermaksud ia diproses melalui pemeriksaan kualiti yang paling ketat sebelum boleh dilabel sebagai gred farmaseutikal omega 3. Kerajaan ada garis panduan bagi kualiti semua produk makanan termasuk minyak ikan. Dilabelkan sebagai gred farmaseutikal maksudnya suplemen tu ikut semua garis panduan & berkualiti tinggi. Rugi sangat kalau makan fish oil tapi bukan gred farmaseutikal, sebab tahap manfaat dia rendah.

4. Penyulingan Propietari 3 Peringkat

Ikan dari lautan tercemar dengan merkuri dan logam berat. Shaklee menggunakan teknik penyulingan propeitari 3 peringkat paling canggih untuk asingkan sisa logam berat yang kemungkinan ada pada ikan. Jadi minyak ikan yang terhasil memang asli dan yang penting selamat. Sisa logam ni kalau ada bahaya untuk sistem badan terutama organ hati sebab dia jadi toksin dalam badan. Hati jadi terbeban nak keluarkan toksin berlebihan.

minyak ikan terbaik di dunia

5. Mengandungi 7 spektrum asid lemak penuh

Ini termasuk EPA, DHA, ALA dan lain-lain. Minyak ikan shaklee berkepekatan tinggi iaitu 90%. Cara nak kira kepekatan Omega 3 :

182 EPA + 120 DHA / 333 total fish oil = 90% kandungan omega-3. Yang balance 10% tu kita panggil filler. Fish oil lain banyak filler yang tinggi, tapi minyak ikan tulen rendah. Itu sebab tak capai gred farmaseutikal (wajib 85% ke atas).

6. Kurang rasa dan bau hanyir.

Proses penyulingan 3 peringkat molekul diatas secara tak langsung mengurangkan bau dan rasa hanyir ikan. Jadi tak la rasa kembang tekak nak telan.

Jadi, sebelum anda buat keputusan untuk membeli fish oil, pastikan kesemua ciri-ciri diatas ada. Alah! Paling senang pilih je fish oil jenama Shaklee ni yang terjamin dah pun selamat. Yang penting tulen bukan guna lemak ikan. Beza ye minyak dan lemak ikan.

 

Hubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai produk Minyak Ikan Omega Guard jenama Shaklee.

minyak ikan terbaik di dunia

 

Anda mungkin juga berminat dengan pautan ini:

Minyak Ikan Untuk Pesakit Gout

 

3 thoughts on “Kenapa Minyak Ikan Shaklee Paling Bagus Di Dunia?”

  1. Pingback: Vitamin Cerdaskan Otak Anak Supaya Kekal Fokus dan Cemerlang

  2. Pingback: Cara Mengatasi Stress Supaya Tidak Melarat Menjadi Sakit Mental

  3. Pingback: Alternatif Elak Sakit Sendi Lutut Menjadi Semakin Teruk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge