cara kecutkan cyst dan fibroid petua kecutkan cyst dan fibroid makanan kecutkan cyst dan fibroid

Kecutkan Cyst dan Fibroid – Pembedahan Atau Ikhtiar Lain?

Kebelakangan ini, ramai wanita mencari cara kecutkan cyst dan fibroid. Ada ramai kenalan saya sendiri yang mengalami masalah cyst dan fibroid ini. Ada yang dah lakukan pembedahan dan cyst dan fibroidnya dibuang. Malangnya ada juga kes yang berulang dan terpaksa lakukan pembedahan untuk kali ke-2 , ke-3, ke-4 dan yang paling menyedihkan ada juga yang terpaksa dibuang terus rahimnya!

Bagaimanakah Cara Kecutkan Cyst dan Fibroid?

 

Selalunya doktor akan pastikan tahap ovarian cyst ini. Kalau berada pada tahap terkawal, doktor akan monitor sahaja. Tapi kalau masih membesar dan semakin serius, cyst akan dibuang melalui pembedahan. Rawatan hormon juga dilakukan untuk menyeimbangkan hormon dan mengelakkan pembentukan cyst yang berulang.

Disamping meneruskan rawatan doktor, jika anda mencari ikhtiar mengecutkan cyst dan fibroid secara semula jadi dan untuk membantu mengurangkan simptom ovarian cyst, cadangan Set Kecutkan Cyst Dan Fibroid ini adalah alternatif terbaik untuk anda.

Bagaimana Set Kecutkan Cyst dan Fibroid ini Dapat Membantu Anda?

 

Sebagaimana yang kita sedia maklum, kebanyakan penyakit yang wujud sekarang ini adalah disebabkan oleh radikal bebas yang boleh menyebabkan pelbagai jenis penyakit termasuklah cyst dan fibroid. Radikal bebas pula terjadi disebabkan oleh banyak faktor seperti gaya hidup tak sihat, merokok, minuman alkohol, pencemaran bahan kimia dari asap kilang, kenderaan, makanan tinggi lemak dan pengawet dan sebagainya.

Vivix

Vivix mengandungi kandungan resveratrol yang  tinggi dan merupakan sumber anti-oksidan yang sangat kuat. Vivix berupaya untuk menggalakkan pembaharuan sel dan memperbaiki sel badan kita yang telah rosak.

Dalam kes kecutkan cyst dan fibroid, Vivix membantu memperbaiki semula sel –sel yang rosak dan akhirnya menjadi ketulan cyst/fibroid tersebut. Dengan cara ini, cyst dan fibroid akan mengecut perlahan-lahan dan hilang. Dengan izin Allah juga.

Vitamin A, Vitamin C dan Vitamin E

Ketiga-tiga vitamin ini juga merupakan sumber anti oksidan yang baik dan bertindak pada bahagian tubuh yang berbeza. Contoh, vitamin C diserap dalam darah, vitamin A dan E melindungi dinding sel (bahagian lemak). Dengan pengambilan Vitamin A (Carotomax), Vitamin C, dan Vitamin E secara berterusan,  tubuh badan dapat menentang radikal bebas dari terus menyerang sistem pertahanan badan manusia.

GLA Complex

GLA Complex juga memainkan peranan yang sangat penting dalam membantu kecutkan cyst dan fibroid. GLA (gamma linolenic acid) adalah sejenis asid lemak Omega-6 yang diperlukan untuk membentuk prostaglandin iaitu sejenis bahan berupa hormon yang mengawal keradangan dan mengawal atur proses badan yang normal.

 

 

Hubungi saya segera untuk mendapatkan produk nutrisi untuk masalah cyst dan fibroid. Klik pada gambar Whatsapp di bawah untuk terus menghubungi saya di aplikasi Whatsapp tanpa perlu save nombor saya.

cara jadi ahli shaklee

TUNGGU !!!

Anda berminat untuk mendapatkan produk nutrisi ini dengan

harga yang lebih murah sebanyak 15-25% ??

Klik gambar di bawah 🙂

Daftar-ahli-Shaklee-pengedar-vivix-shaklee-klang

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge