Jimat Kos Buat Masker Sendiri Guna 5 Produk Shaklee Ini

Siapa sangka sambil makan produk Shaklee boleh jimat kos buat masker sendiri! Kalau nak kulit cantik kena rajin pakai mask tau. Guna je produk-produk Shaklee tu, tak payah beli.

1. Masker Vitamin C

Vitamin C memang famous untuk kulit cantik kan? Jangan tak tahu SR Vitamin C yang korang makan tu boleh dipecahkan jadi serbuk dan bancuh sikit dengan air untuk dijadikan masker. Sapu terus seluruh muka, biar 10-15 minit kemudian cuci.

Lepas cuci kulit akan rasa bersih, buat seminggu sekali nanti boleh nampak kulit lebih flawless gitu.

2. Masker ESP

ESP ni kan protein, protein sememangnya bagus untuk kulit. Selain bancuh dan minum, ESP boleh dijadikan masker juga. Diba suka mix dengan air sejuk biar rasa macam pakai bedak sejuk zaman dulu-dulu tu. Nyaman je hihihi

Nak lagi best, mix ESP dengan Vitamin C!

3. Masker Vivix

Ini masker premium okay. Kalau nak kulit nampak pinkish atau pipi merah gitu jangan skip minum Vivix hari-hari. Pastu seminggu sekali sapu sikit Vivix tu dekat muka biar setengah jam. Tengok sendiri pipi jadi merah-merah gitu tak payah pakai blusher!

4. Masker Alfalfa

Ohh ini memang terbaik. Tak perlu buat selalu. Sebab masker Alfalfa ni untuk cool down kulit muka yang baru lepas sunburn. Kaedah sama macam masker Vitamin C, pecahkan dan mix dengan sikit air. Terus sapu seluruh muka. Bila kering boleh basuh. Kulit yang sunburn cepat je back to normal InsyaAllah.

Joging time matahari terik, balik terus pakai masker Alfalfa!

5. Masker Vitamin E

Last but not least, masker Vitamin E. Ramai tahu untuk kulit Vitamin E bagus untuk pudarkan bekas parut jerawat/jeragat. Yes memang betul! Tapi tak ramai yang rajin nak sapu Vitamin E dekat muka.

Actually Vitamin E Shaklee ni dalam bentuk capsule lembut, so boleh gunting sikit dan keluarkan minyaknya. Sapu terus ke muka. Tapi be careful ya. Test dulu, ada yang rasa gatal-gatal lepas sapu Vitamin E ni. Kalau rasa tak sesuai terus lap & basuh dengan pencuci muka Youth ok.

Selamat mencuba!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge