Cuba Cara Mudah Ini Untuk Banyakkan Susu Badan

Ibu mana yang tak nak bagi susu badan pada anak kan? Kalau boleh nak menyusukan sehingga anak berumur 2 tahun. Tapi ada masa susu drop sebab stress, penat, kurang rehat dan sebagainya. Ramai ibu tak tahu kalau nak banyakkan susu badan, antara makanan yang boleh membantu adalah susu soya ESP.

Hari Sabtu yang lepas, Diba berpeluang hadir ke program bersama Senior Nutritionist untuk memahai lebih lanjut tentang susu ibu. Rupanya antara punca ibu-ibu mengalami susu drop adalah kerana badan tak cukup zat. Kebanyakan makanan zaman ini dah kekurangan nutrisi dan zat mineral. Jadi untuk banyakkan susu badan pastikan makanan cukup zat.

Tapi macam mana nak sukat cukup ke tak zat dari makanan tu? Mudah saja. Jangan pening-pening nak kira zat makanan. Jika ibu-ibu tahu apa yang ibu-ibu makan dan ada tertulis jumlah zat di dalam makanan tersebut, mesti susu makin meriah.

Antara zat dan makanan yang diperlukan ibu untuk hasilkan susu yang banyak dan berkualiti adalah :

  1. Protein – menyokong penghasilan susu ibu yang berkualiti
  2. Omega 3 – untuk perkembangan otak bayi supaya pintar
  3. Kalsium – tulang dan gigi yang kuat untuk ibu dan bayi
  4. Vitamin C – menyokong kesihatan imun menyeluruh
  5. Zat Besi – menyokong penghasilan sel darah merah dan pemulihan dalaman ibu
  6. Vitamin B – menyokong koordinasi motor bayi dan kurangkan meroyan
  7. Alfalfa – meningkatkan penghasilan susu ibu secara semulajadi
  8. Air kosong yang mencukupi setiap hari

Sepatutnya dari makanan harian ada semua zat di atas. Tapi hakikatnya bukan setiap hari ibu-ibu dapat pastikan semua makanan yang tinggi khasiat masuk dalam perut. Ada masa stress, tak cukup tidur, terlampau sibuk dengan kerja pejabat susu pun makin berkurang.

ESP dan Alfalfa adalah 2 gandingan terbaik khas untuk banyakkan susu badan.

Ibu-ibu ini telah berjaya mendapat hasil susu badan meriah.

 

Hubungi saya segera untuk mendapatkan produk nutrisi untuk banyakkan susu ibu dengan berkesan. Klik pada gambar Whatsapp di bawah untuk terus menghubungi saya di aplikasi Whatsapp tanpa perlu save nombor saya.

cara jadi ahli shaklee

TUNGGU !!!

Anda berminat untuk mendapatkan produk nutrisi ini dengan

harga yang lebih murah sebanyak 15-25% ??

Klik gambar di bawah 🙂

Daftar-ahli-Shaklee-pengedar-vivix-shaklee-klang

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge