Uncategorized

Promosi Vitamin C Shaklee Julai 2019 – Percuma 1 botol!

Vitamin C Shaklee sering menjadi pilihan para pengguna walaupun ada banyak lagi jenama lain di pasaran. Sebelum saya ceritkan lebih lanjut apa istimewanya Vitamin C Shaklee berbanding jenama lain, silakan baca dahulu fungsi vitamin c untuk tubuh badan. 7 Kebaikan Vitamin C   Vitamin C tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia secara semulajadi. Oleh …

Promosi Vitamin C Shaklee Julai 2019 – Percuma 1 botol!Read More »

Checklist Barang Balik Kampung Nak Raya 2019

Tak sabar nak balik raya? Tengok dulu checklist barang balik kampung ini. Jangan ada yang tertinggal. Menyesal tak sudah nanti. Haha. Biasanya tukang kemas beg jatuh pada perempuan kan? Sebab perempuan lagi teliti bab barang balik kampung berbanding lelaki. Tapi teliti sangat pun susah. Banyak sangat barang nak kemas, sampai ada yang tertinggal. Jadi pilih …

Checklist Barang Balik Kampung Nak Raya 2019Read More »

Cara Merawat Cirit Birit Ringan Di Rumah

Cirit birit adalah masalah sistem pencernaan yang biasa dan kerap berlaku. Ianya berpunca daripada : Makanan rosak/basi Jangkitan kuman/virus/bakteria Ubat-ubatan Alahan makanan yang teruk Cirit birit berlaku disebabkan oleh organisma yang terdapat di dalam makanan atau air yang telah tercemar. Walaupun cirit birit nampak seperti masalah biasa, WHO telah merekodkan pada tahun 2009 bahawa cirit-birit …

Cara Merawat Cirit Birit Ringan Di RumahRead More »

BISNES PALING UNTUNG

Bisnes Paling Untung Tahun 2019 | Wajib Cuba!

Pada waktu ini (tahun 2019) makin ramai orang yang tercari-cari bisnes paling untung untuk dibuat. Yelah, siapa yang nak buat bisnes risiko tinggi akan rugi kan? Apa ciri-ciri bisnes yang paling menguntungkan? Jom kita tengok satu per satu. Ciri-ciri Bisnes Paling Untung Ini adalah ciri-ciri bisnes yang sangat mudah dan menguntungkan : Fleksibel Bisnes yang …

Bisnes Paling Untung Tahun 2019 | Wajib Cuba!Read More »

Bercuti ke Langkawi 3 hari 2 malam di Penarak Bamboo Resort

Sebenarnya dah lama teringin nak pergi bercuti ke Langkawi. Kali terakhir pergi 17 tahun yang lepas! Tapi sejak arwah bapak meninggal dunia tahun 2016, mak macam tak ada semangat nak pergi bercuti ke mana-mana. Melainkan melawat saudara mara terdekat dan balik kampung jenguk tok di Jitra, Kedah. Pujuk punya pujuk tahun lepas alhamdulillah mak setuju …

Bercuti ke Langkawi 3 hari 2 malam di Penarak Bamboo ResortRead More »

haid tidak teratur period pain sukar hamil tips mudah hamil dengan shaklee vivix shaklee untuk hamil 2

Haid Tidak Teratur Jejaskan Peluang Untuk Hamil

“Bagi haid tidak teratur tu setel dulu baru datang semula jumpa doktor untuk rawatan selanjutnya” Bagi mereka yang sudah beberapa tahun berkahwin tetapi masih belum dikurniakan cahaya mata, mesti dah pernah mengalami situasi seperti di atas kan? Biasanya doktor cuma akan teruskan rawatan kesuburan untuk wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal dan stabil. HAID …

Haid Tidak Teratur Jejaskan Peluang Untuk HamilRead More »

Risiko Penyakit Batu Karang – Atasi Dengan Vivix

Penyakit batu karang sememangnya biasa kita dengar. Tapi ramai yang tak tahu risiko penyakit batu karang jika tidak dirawat di peringkat awal. Paling teruk jika batu tersebut semakin besar dan menyebabkan rasa sakit yang teramat. Terutama di bahagian belakang, pinggang dan pendarahan semasa buang air kecil. Batu karang boleh terbentuk sama ada di dalam buah …

Risiko Penyakit Batu Karang – Atasi Dengan VivixRead More »

cara sertai virtual run 9

Apa Itu Virtual Run (Larian Maya) Dan Cara-Cara Menyertainya

Sejak beberapa tahun yang lepas, semakin banyak acara larian (fun run) dan juga marathon dianjurkan di Malaysia. Namun masih ramai yang tidak tahu tentang kewujudan larian maya (virtual run). Apa itu virtual run? Ok, jom saya kongsikan secara ringkas. Sebenarnya, virtual run ini sama saja macam larian ‘fun run’ yang selalu dianjurkan di luar sana. …

Apa Itu Virtual Run (Larian Maya) Dan Cara-Cara MenyertainyaRead More »