Uncategorized

Cara Merawat Cirit Birit Ringan Di Rumah

Cirit birit adalah masalah sistem pencernaan yang biasa dan kerap berlaku. Ianya berpunca daripada : Makanan rosak/basi Jangkitan kuman/virus/bakteria Ubat-ubatan Alahan makanan yang teruk Cirit birit berlaku disebabkan oleh organisma yang terdapat di dalam makanan atau air yang telah tercemar. Walaupun cirit birit nampak seperti masalah biasa, WHO telah merekodkan pada tahun 2009 bahawa cirit-birit …

Cara Merawat Cirit Birit Ringan Di RumahRead More »

BISNES PALING UNTUNG

Bisnes Paling Untung Tahun 2019 | Wajib Cuba!

Pada waktu ini (tahun 2019) makin ramai orang yang tercari-cari bisnes paling untung untuk dibuat. Yelah, siapa yang nak buat bisnes risiko tinggi akan rugi kan? Apa ciri-ciri bisnes yang paling menguntungkan? Jom kita tengok satu per satu. Ciri-ciri Bisnes Paling Untung Ini adalah ciri-ciri bisnes yang sangat mudah dan menguntungkan : Fleksibel Bisnes yang …

Bisnes Paling Untung Tahun 2019 | Wajib Cuba!Read More »

Bercuti ke Langkawi 3 hari 2 malam di Penarak Bamboo Resort

Sebenarnya dah lama teringin nak pergi bercuti ke Langkawi. Kali terakhir pergi 17 tahun yang lepas! Tapi sejak arwah bapak meninggal dunia tahun 2016, mak macam tak ada semangat nak pergi bercuti ke mana-mana. Melainkan melawat saudara mara terdekat dan balik kampung jenguk tok di Jitra, Kedah. Pujuk punya pujuk tahun lepas alhamdulillah mak setuju …

Bercuti ke Langkawi 3 hari 2 malam di Penarak Bamboo ResortRead More »

haid tidak teratur period pain sukar hamil tips mudah hamil dengan shaklee vivix shaklee untuk hamil 2

Haid Tidak Teratur Jejaskan Peluang Untuk Hamil

“Bagi haid tidak teratur tu setel dulu baru datang semula jumpa doktor untuk rawatan selanjutnya” Bagi mereka yang sudah beberapa tahun berkahwin tetapi masih belum dikurniakan cahaya mata, mesti dah pernah mengalami situasi seperti di atas kan? Biasanya doktor cuma akan teruskan rawatan kesuburan untuk wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal dan stabil. HAID …

Haid Tidak Teratur Jejaskan Peluang Untuk HamilRead More »

Risiko Penyakit Batu Karang – Atasi Dengan Vivix

Penyakit batu karang sememangnya biasa kita dengar. Tapi ramai yang tak tahu risiko penyakit batu karang jika tidak dirawat di peringkat awal. Paling teruk jika batu tersebut semakin besar dan menyebabkan rasa sakit yang teramat. Terutama di bahagian belakang, pinggang dan pendarahan semasa buang air kecil. Batu karang boleh terbentuk sama ada di dalam buah …

Risiko Penyakit Batu Karang – Atasi Dengan VivixRead More »

cara sertai virtual run 9

Apa Itu Virtual Run (Larian Maya) Dan Cara-Cara Menyertainya

Sejak beberapa tahun yang lepas, semakin banyak acara larian (fun run) dan juga marathon dianjurkan di Malaysia. Namun masih ramai yang tidak tahu tentang kewujudan larian maya (virtual run). Apa itu virtual run? Ok, jom saya kongsikan secara ringkas. Sebenarnya, virtual run ini sama saja macam larian ‘fun run’ yang selalu dianjurkan di luar sana. …

Apa Itu Virtual Run (Larian Maya) Dan Cara-Cara MenyertainyaRead More »

skincare untuk lelaki

Macam Mana Nak Pilih Skincare Yang Sesuai Untuk Lelaki?

Skincare bukan saja untuk perempuan tetapi lelaki juga. Tapi macam mana nak pilih skincare yang sesuai untuk lelaki ya? Ok senang saja. Skincara yang lengkap dan ada fungsi seperti di bawah sangat sesuai dijadikan skincare untuk digunapakai oleh kaum adam. Terutama yang ada masalah jerawat teruk. 1. Luminous Gel Oil Cleanser Mencuci muka dengan lembut …

Macam Mana Nak Pilih Skincare Yang Sesuai Untuk Lelaki?Read More »

sakit sendi arthritis

Sembuhkan Sakit Sendi Arthritis Dengan Set Sendi Shaklee

Betul ke sakit sendi arthritis boleh sembuh dengan set sendi Shaklee? Sebenarnya sakit sendi arthritis ambil masa yang lama untuk berlaku. Oleh itu, sebaiknya anda perlu lah pastikan sekiranya ada tanda-tanda awal sakit sendi arthritis ini supaya boleh dicegah sebelum melarat. 7 Tanda Awal Sakit Sendi Arthritis Bengkak pada mana-mana sendi Tegang (stiffness) pada waktu …

Sembuhkan Sakit Sendi Arthritis Dengan Set Sendi ShakleeRead More »

cara kecutkan cyst dan fibroid petua kecutkan cyst dan fibroid makanan kecutkan cyst dan fibroid

Kecutkan Cyst dan Fibroid – Pembedahan Atau Ikhtiar Lain?

Kebelakangan ini, ramai wanita mencari cara kecutkan cyst dan fibroid. Ada ramai kenalan saya sendiri yang mengalami masalah cyst dan fibroid ini. Ada yang dah lakukan pembedahan dan cyst dan fibroidnya dibuang. Malangnya ada juga kes yang berulang dan terpaksa lakukan pembedahan untuk kali ke-2 , ke-3, ke-4 dan yang paling menyedihkan ada juga yang …

Kecutkan Cyst dan Fibroid – Pembedahan Atau Ikhtiar Lain?Read More »