Uncategorized

haid tidak teratur period pain sukar hamil tips mudah hamil dengan shaklee vivix shaklee untuk hamil 2

Haid Tidak Teratur Jejaskan Peluang Untuk Hamil

“Bagi haid tidak teratur tu setel dulu baru datang semula jumpa doktor untuk rawatan selanjutnya” Bagi mereka yang sudah beberapa tahun berkahwin tetapi masih belum dikurniakan cahaya mata, mesti dah pernah mengalami situasi seperti di atas kan? Biasanya doktor cuma akan teruskan rawatan kesuburan untuk wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal dan stabil. HAID …

Haid Tidak Teratur Jejaskan Peluang Untuk HamilRead More »

Risiko Penyakit Batu Karang – Atasi Dengan Vivix

Penyakit batu karang sememangnya biasa kita dengar. Tapi ramai yang tak tahu risiko penyakit batu karang jika tidak dirawat di peringkat awal. Paling teruk jika batu tersebut semakin besar dan menyebabkan rasa sakit yang teramat. Terutama di bahagian belakang, pinggang dan pendarahan semasa buang air kecil. Batu karang boleh terbentuk sama ada di dalam buah …

Risiko Penyakit Batu Karang – Atasi Dengan VivixRead More »

cara sertai virtual run 9

Apa Itu Virtual Run (Larian Maya) Dan Cara-Cara Menyertainya

Sejak beberapa tahun yang lepas, semakin banyak acara larian (fun run) dan juga marathon dianjurkan di Malaysia. Namun masih ramai yang tidak tahu tentang kewujudan larian maya (virtual run). Apa itu virtual run? Ok, jom saya kongsikan secara ringkas. Sebenarnya, virtual run ini sama saja macam larian ‘fun run’ yang selalu dianjurkan di luar sana. …

Apa Itu Virtual Run (Larian Maya) Dan Cara-Cara MenyertainyaRead More »

skincare untuk lelaki

Macam Mana Nak Pilih Skincare Yang Sesuai Untuk Lelaki?

Skincare bukan saja untuk perempuan tetapi lelaki juga. Tapi macam mana nak pilih skincare yang sesuai untuk lelaki ya? Ok senang saja. Skincara yang lengkap dan ada fungsi seperti di bawah sangat sesuai dijadikan skincare untuk digunapakai oleh kaum adam. Terutama yang ada masalah jerawat teruk. 1. Luminous Gel Oil Cleanser Mencuci muka dengan lembut …

Macam Mana Nak Pilih Skincare Yang Sesuai Untuk Lelaki?Read More »

sakit sendi arthritis

Sembuhkan Sakit Sendi Arthritis Dengan Set Sendi Shaklee

Betul ke sakit sendi arthritis boleh sembuh dengan set sendi Shaklee? Sebenarnya sakit sendi arthritis ambil masa yang lama untuk berlaku. Oleh itu, sebaiknya anda perlu lah pastikan sekiranya ada tanda-tanda awal sakit sendi arthritis ini supaya boleh dicegah sebelum melarat. 7 Tanda Awal Sakit Sendi Arthritis Bengkak pada mana-mana sendi Tegang (stiffness) pada waktu …

Sembuhkan Sakit Sendi Arthritis Dengan Set Sendi ShakleeRead More »

cara kecutkan cyst dan fibroid petua kecutkan cyst dan fibroid makanan kecutkan cyst dan fibroid

Kecutkan Cyst dan Fibroid – Pembedahan Atau Ikhtiar Lain?

Kebelakangan ini, ramai wanita mencari cara kecutkan cyst dan fibroid. Ada ramai kenalan saya sendiri yang mengalami masalah cyst dan fibroid ini. Ada yang dah lakukan pembedahan dan cyst dan fibroidnya dibuang. Malangnya ada juga kes yang berulang dan terpaksa lakukan pembedahan untuk kali ke-2 , ke-3, ke-4 dan yang paling menyedihkan ada juga yang …

Kecutkan Cyst dan Fibroid – Pembedahan Atau Ikhtiar Lain?Read More »

tanda awal kencing manis pre-diabetes bacaan kencing manis obesiti dan kencing manis diet gagal diet tapi berat tak turun

Diet Tapi Berat Tak Turun Tanda Awal Kencing Manis

Ramai pesakit kencing manis sebenarnya mempunyai peluang untuk elak dari terkena penyakit ini sekiranya tahu tanda awal kencing manis. Sebelum di diagnos dengan kencing manis, ada satu keadaan yang dipanggil pra-diabetes. Fasa pra-diabetes adalah dimana bacaan gula agak tinggi tetapi tidak melebihi 7mmol/L ketika berpuasa. Adakah anda pernah mengalami situasi ini? Diet dan bersenam tetapi …

Diet Tapi Berat Tak Turun Tanda Awal Kencing ManisRead More »

suka makan manis risiko mendapat kanser gula penyebab kanser obesity punca kanser makanan punca kanser hilangkan ketagihan gula

Tabiat Suka Makan Manis Meningkatkan Risiko Mendapat Kanser

Tabiat suka makan manis semakin meningkat di kalangan rakyat Malaysia. Menurut Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), kuantiti gula yang digunakan oleh kebanyakan rakyat dalam menu seharian adalah sehingga 30 sudu gula. Melebihi saranan WHO kurang dari 10 sudu sahaja sehari.     Selain dikaitkan dengan lebih 50 penyakit kronik, kajian terbaru menunjukkan gula adalah punca …

Tabiat Suka Makan Manis Meningkatkan Risiko Mendapat KanserRead More »