Tips Kulit Sihat

jeragat cara hilangkan jeragat

Cara Terbaru! Hilangkan Jeragat Degil Anda Dengan Cepat dan Berkesan

Anda mencari cara hilangkan jeragat degil? Jika ya, tahniah anda berada di tempat yang betul! Apa Punca Jeragat? Jeragat atau freckles sebenarnya  berpunca dari sinar UVA dari cahaya matahari. Oleh sebab itulah, dengan cuaca yang menerima panas secara sekata setiap hari seperti di Malaysia ini, kita sebenarnya wajib memakai sunscreen atau sunblock untuk melindungi kulit dari sinaran UVA. Sinar UVB pula …

Cara Terbaru! Hilangkan Jeragat Degil Anda Dengan Cepat dan BerkesanRead More »

Kombinasi Youth Starter Set Shaklee – Cara Merawat Kulit Bermasalah

Set 1 : Youth Starter Set + Vitamin C Youth Starter set dan Vitamin C sesuai untuk mereka yang berumur bawah 30 tahun (remaja – 29 tahun), golongan muda remaja kulit masih banyak kolagen semulajadi. Tapi golongan ini (biasanya student, baru bekerja, ibu muda) ada masalah jerawat dan sunburn. Maklum lah, jiwa remaja kan. Masa …

Kombinasi Youth Starter Set Shaklee – Cara Merawat Kulit BermasalahRead More »

Kerap Cuci Muka Punca Muka Berminyak dan Tumbuh Jerawat

Kerap Cuci Muka Punca Muka Berminyak dan Tumbuh Jerawat

Eh ingatkan kerap cuci muka bagus. Rupanya itulah antara punca utama muka berminyak! Haaa terkejut kan? Teknik cuci muka yang salah pun boleh jadi penyebab. Muka berminyak merupakan masalah kulit yang sangat biasa berlaku. Untuk mengatasi masalah ini, anda perlu lah tahu terlebih dahulu punca-punca sebenar yang menyebabkan kulit muka berminyak. PUNCA-PUNCA MUKA BERMINYAK 1. …

Kerap Cuci Muka Punca Muka Berminyak dan Tumbuh JerawatRead More »

sunblock terbaik ke pantai brand sunblock terbaik sunblock di watson sunblock terbaik 2018 sunblock terbaik untuk kulit kombinasi

Sunblock Terbaik Untuk Dipakai Setiap Hari Elak Kulit Nampak Tua

Sunblock, biasanya famous kalau kita nak pegi pantai je kan? Hari-hari biasa orang tak kisah sangat pun nak pakai sunblock ni. Ada banyak jenis sunblock, spf, uva, uvb, board spectrum. Tapi yang mana satu sunblock terbaik? Jom tambah ilmu. Kita sebenarnya wajib pakai sunblock setiap hari untuk melindungi kulit dari sinaran matahari. Bukan masa nak …

Sunblock Terbaik Untuk Dipakai Setiap Hari Elak Kulit Nampak TuaRead More »

produk sabun untuk kulit sensitif (17)

Produk Sabun Untuk Kulit Sensitif Terbaru Di Malaysia 2017

Ramai sangat yang mengadu susah nak jumpa produk sabun untuk kulit sensitif terutama untuk kulit bayi. Untuk bayi yang mempunyai kulit sensitif, sudah tentu ibu bapa perlu lebih peka dan cerewat dalam memilih produk sabun yang sesuai. Disebabkan antibodi yang masih lemah, kulit bayi sangat mudah kehilangan air, kering dan dijangkiti bakteria. Kasihan bayi jika …

Produk Sabun Untuk Kulit Sensitif Terbaru Di Malaysia 2017Read More »

cara hilangkan parut jerawat (6)

Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Kaedah Tradisional dan Moden

Jerawat satu hal. Parut jerawat pulak lagi. Bekas parut tu buat pipi nampak menggerutu tak licin. Tak best kan tengok? Untuk mereka yang dah berjaya atasi masalah jerawat, jerawat dah pun kering tapi parut pulak tak hilang. Parut sebenarnya terbentuk ketika proses penyembuhan luka pada permukaan kulit. Untuk hilangkan parut, anda perlu pastikan Meh saya bagi tips cara …

Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Kaedah Tradisional dan ModenRead More »

Testimoni-Jeragat-Shaklee-Testimonial-Jeragat-Shaklee-Cara-Hilangkan-Jeragat-Cara-Menghilangkan-Jeragat

Tips Pilih Produk Hilangkan Jeragat Dengan Cepat

Jeragat bukan sahaja menjadikan kulit wajah dipenuhi dengan tompok-tompok hitam tetapi juga menyebabkan tona kulit tidak sekata. Sebelum pilih produk hilangkan jeragat, anda perlu tahu 6 punca jeragat terlebih dahulu. 1. Sinaran Matahari – Sinaran matahari baik untuk kesihatan kulit kerana mengandungi Vitamin D, tapi hanya ketika awal pagi sebelum pukul 10 sahaja. – Selebihnya, …

Tips Pilih Produk Hilangkan Jeragat Dengan CepatRead More »

teh hijau hilangkan jerawat 2

Teh Hijau Hilangkan Jerawat – Fakta ke Auta?

Teh hijau merupakan minuman yang paling berkhasiat di dunia. Fakta itu memang ramai dah tahu. Tapi, ada satu khasiat teh hijau yang ramai tak tahu. Teh hijau hilangkan jerawat. Haaa nak tau fakta ke auta, jom baca perkongsian ringkas saya. 10 KHASIAT TEH HIJAU Teh hijau mengandungi sebatian (bahan) bioaktif yang terbukti memberi banyak manfaat …

Teh Hijau Hilangkan Jerawat – Fakta ke Auta?Read More »

Cara Kecutkan Jerawat Tanpa Jadi Parut Hodoh

Kalau tak sanggup tengok parut jerawat yang hodoh, kena tahu cara kecutkan jerawat terlebih dahulu. Bila jerawat kecut dengan baik, otomatik ia takkan meninggalkan kesan parut hodoh. Sebelum itu, jom kita tengok dulu apa sebenarnya punca utama kejadian jerawat ni. Nak setel masalah kena la dari punca dia kan. Punca Jerawat 1. Hormon Hormon yang tak seimbang …

Cara Kecutkan Jerawat Tanpa Jadi Parut HodohRead More »

Testimoni Vitamin C Untuk Kulit Cantik

Vitamin C untuk kulit sihat dan cantik sememangnya tidak dapat disangkal lagi. Bermacam-macam kajian telah dibuat yang menunjukkan keberkesanan Vitamin C untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Tapi awas, jenama yang anda pilih sangat penting kerana tak semua Vitamin di pasaran adalah dari sumber yang 100% semulajadi. Berikut saya kongsi 5 cara Vitamin C bertindak terhadap …

Testimoni Vitamin C Untuk Kulit CantikRead More »