Tips Kulit Sihat

sunblock terbaik ke pantai brand sunblock terbaik sunblock di watson sunblock terbaik 2018 sunblock terbaik untuk kulit kombinasi

Sunblock Terbaik Untuk Dipakai Setiap Hari Elak Kulit Nampak Tua

Sunblock, biasanya famous kalau kita nak pegi pantai je kan? Hari-hari biasa orang tak kisah sangat pun nak pakai sunblock ni. Ada banyak jenis sunblock, spf, uva, uvb, board spectrum. Tapi yang mana satu sunblock terbaik? Jom tambah ilmu. Kita sebenarnya wajib pakai sunblock setiap hari untuk melindungi kulit dari sinaran matahari. Bukan masa nak …

Sunblock Terbaik Untuk Dipakai Setiap Hari Elak Kulit Nampak TuaRead More »

produk sabun untuk kulit sensitif (17)

Produk Sabun Untuk Kulit Sensitif Terbaru Di Malaysia 2017

Ramai sangat yang mengadu susah nak jumpa produk sabun untuk kulit sensitif terutama untuk kulit bayi. Untuk bayi yang mempunyai kulit sensitif, sudah tentu ibu bapa perlu lebih peka dan cerewat dalam memilih produk sabun yang sesuai. Disebabkan antibodi yang masih lemah, kulit bayi sangat mudah kehilangan air, kering dan dijangkiti bakteria. Kasihan bayi jika …

Produk Sabun Untuk Kulit Sensitif Terbaru Di Malaysia 2017Read More »

cara hilangkan parut jerawat (6)

Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Kaedah Tradisional dan Moden

Jerawat satu hal. Parut jerawat pulak lagi. Bekas parut tu buat pipi nampak menggerutu tak licin. Tak best kan tengok? Untuk mereka yang dah berjaya atasi masalah jerawat, jerawat dah pun kering tapi parut pulak tak hilang. Parut sebenarnya terbentuk ketika proses penyembuhan luka pada permukaan kulit. Untuk hilangkan parut, anda perlu pastikan Meh saya bagi tips cara …

Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Kaedah Tradisional dan ModenRead More »

Testimoni-Jeragat-Shaklee-Testimonial-Jeragat-Shaklee-Cara-Hilangkan-Jeragat-Cara-Menghilangkan-Jeragat

Tips Pilih Produk Hilangkan Jeragat Dengan Cepat

Jeragat bukan sahaja menjadikan kulit wajah dipenuhi dengan tompok-tompok hitam tetapi juga menyebabkan tona kulit tidak sekata. Sebelum pilih produk hilangkan jeragat, anda perlu tahu 6 punca jeragat terlebih dahulu. 1. Sinaran Matahari – Sinaran matahari baik untuk kesihatan kulit kerana mengandungi Vitamin D, tapi hanya ketika awal pagi sebelum pukul 10 sahaja. – Selebihnya, …

Tips Pilih Produk Hilangkan Jeragat Dengan CepatRead More »

teh hijau hilangkan jerawat 2

Teh Hijau Hilangkan Jerawat – Fakta ke Auta?

Teh hijau merupakan minuman yang paling berkhasiat di dunia. Fakta itu memang ramai dah tahu. Tapi, ada satu khasiat teh hijau yang ramai tak tahu. Teh hijau hilangkan jerawat. Haaa nak tau fakta ke auta, jom baca perkongsian ringkas saya. 10 KHASIAT TEH HIJAU Teh hijau mengandungi sebatian (bahan) bioaktif yang terbukti memberi banyak manfaat …

Teh Hijau Hilangkan Jerawat – Fakta ke Auta?Read More »

Cara Kecutkan Jerawat Tanpa Jadi Parut Hodoh

Kalau tak sanggup tengok parut jerawat yang hodoh, kena tahu cara kecutkan jerawat terlebih dahulu. Bila jerawat kecut dengan baik, otomatik ia takkan meninggalkan kesan parut hodoh. Sebelum itu, jom kita tengok dulu apa sebenarnya punca utama kejadian jerawat ni. Nak setel masalah kena la dari punca dia kan. Punca Jerawat 1. Hormon Hormon yang tak seimbang …

Cara Kecutkan Jerawat Tanpa Jadi Parut HodohRead More »

Testimoni Vitamin C Untuk Kulit Cantik

Vitamin C untuk kulit sihat dan cantik sememangnya tidak dapat disangkal lagi. Bermacam-macam kajian telah dibuat yang menunjukkan keberkesanan Vitamin C untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Tapi awas, jenama yang anda pilih sangat penting kerana tak semua Vitamin di pasaran adalah dari sumber yang 100% semulajadi. Berikut saya kongsi 5 cara Vitamin C bertindak terhadap …

Testimoni Vitamin C Untuk Kulit CantikRead More »

7 Tips Kulit Sihat dan Cantik yang Paling Mudah

Kulit sihat dan cantik memang impian setiap wanita. Asalkan ada yang share tips, terus kita ‘save post’. Tapi, buatnya belum tentu kan? Sini saya kongsi 7 tips kulit sihat dan cantik yang paling mudah untuk dibuat. 7 Tips Kulit Sihat & Cantik 1. Minum Air Kosong Secukupnya.  Rule of thumb untuk keperluan air kosong untuk setiap …

7 Tips Kulit Sihat dan Cantik yang Paling MudahRead More »