Kepentingan Vitamin

Testimoni Vitamin C Untuk Kulit Cantik

Vitamin C untuk kulit sihat dan cantik sememangnya tidak dapat disangkal lagi. Bermacam-macam kajian telah dibuat yang menunjukkan keberkesanan Vitamin C untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Tapi awas, jenama yang anda pilih sangat penting kerana tak semua Vitamin di pasaran adalah dari sumber yang 100% semulajadi. Berikut saya kongsi 5 cara Vitamin C bertindak terhadap …

Testimoni Vitamin C Untuk Kulit Cantik Read More »

7 Tips Kulit Sihat dan Cantik yang Paling Mudah

Kulit sihat dan cantik memang impian setiap wanita. Asalkan ada yang share tips, terus¬†kita ‘save post’. Tapi, buatnya belum tentu kan? Sini saya kongsi 7 tips kulit sihat dan cantik yang paling mudah untuk dibuat. 7 Tips Kulit Sihat & Cantik 1. Minum Air Kosong Secukupnya.¬† Rule of thumb untuk keperluan air kosong untuk setiap …

7 Tips Kulit Sihat dan Cantik yang Paling Mudah Read More »

7 Sebab Kenapa Wajib Makan Vitamin

Ramai tanya, kalau dah makan makanan seimbang, kenapa wajib makan vitamin lagi? Pernah tak terfikir kenapa kita makan setiap hari, sehari berkali-berkali pulak tu? Kita makan bukan sebab nak kenyang je tau. Real food adalah sumber terbaik untuk kita dapatkan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh kita. Contoh mudah, makan nasi untuk dapatkan sumber karbohidrat (untuk …

7 Sebab Kenapa Wajib Makan Vitamin Read More »