cara turunkan berat badan

Cara Turunkan Berat Badan Dengan Selamat Dalam Masa 7 Hari

Anda gemuk? Perut buncit? Cari cara turunkan berat badan dengan berkesan? Saya ada cara. Saya sendiri dah cuba dan memang terbukti berhasil. Apa yang saya buat hanyalah…… DETOKS!

Kenapa detoks? Saya dah terangkan kat sini kenapa saya pilih detoks. Ramai orang yang cuba turunkan berat badan tapi berjaya sekejap je. Beberapa bulan lepas berat turun, dia naik semula kepada asal. Sebab tu, sebelum nak cari cara turunkan berat badan yang sesuai, sila buat detoks dulu. Berbeza tau turun berat dengan detoks ni.

Apa kata tengok dulu video ni macam mana Puan Ebby pilih cara turunkan berat badan yang berkesan.

CARA TURUNKAN BERAT BADAN OLEH PUAN EBBY

Wowww!! 100kg lebih boleh turun ke 70kg lebih. Memang amazingggg sangat! Minggu pertama detoks dah turun 5 kg. Lepas program detoks, baru lah Puan Ebby sambung program turunkan berat badan. Nampak tak macam mana detoks sangat penting untuk turunkan berat.

MENU DETOKS 7 HARI

Niat asal sebenarnya bukan nak turunkan berat badan, tapi nak refresh. Sebab badan asyik rasa lesu, malas nak kerja dan takde mood. Bila saya baca, rupanya itu tanda-tanda badan penuh dengan TOKSIN!!

Terus saya mulakan program detoks 7 hari. Program ini dibuat khas oleh Pakar Pemakanan Shaklee jadi memang dijamin selamat. Saya modified sikit menu yang dicadangkan.

Manakala dari segi suplemen, saya follow 100% seperti yang dicadangkan. Kena la follow kalau nak kesan terbaik kan. Suplemen setiap hari :

Selepas sarapan – Alfalfa Complex 5 biji + DTX Complex 3 biji + Vivix 1 sudu

Selepas lunch – Peppermint Ginger Plus 3 biji

Sebelum tidur – Herb Lax 4 biji + Alfalfa Complex 5 biji

HARI 1

cara mudah kuruskan badan tanpa bersenam (1)

HARI 2

cara turunkan berat badan

HARI 3

cara turunkan berat badan

 

3 hari pertama, menu dia hanyalah sayur-sayuran hijau dan buah-buahan (serat). Snacking boleh ambil sekali saja, sama ada pagi atau petang. Tujuan hanya sayur dan buah saja adalah, nak buang toksin yang terkumpul dalam badan. Dan nak memudahkan proses pencernaan dan pembuangan toksin. Suplemen seperti di atas.

HARI 4

cara turunkan berat badan

Hari ke-4 dah boleh makan protein tapi protein dari sumber tumbuhan. Macam saya senang, terus shake ESP je. Tak payah pening nak pikir. Kandungan protein tinggi, ada nutrisi lain juga untuk sumber tenaga sepanjang hari. Suplemen masih lagi yang sama. Berat badan turun 2kg dah hari ke-4 ni.

HARI 5

cara turunkan berat badan

Sabar sekejap je, dah masuk hari ke-5. Tengok la menu yang saya makan tu, sedap kan? Haaa hari ke-5 ni dah boleh makan protein haiwan. Maka salmon dan dada ayam menjadi pilihan. Tapi lemak dan kulit ayam tu BIG NO ye. Sayur hijau wajib ada. Suplemen masih sama.

HARI 6

cara turunkan berat badan

Misi diteruskan, masuk hari ke-6 sebenarnya dah boleh makan nasi tau. Tapi masa ni serius saya tak lalu nak telan nasi. Rasa kenyang makan buah dan sayur yang banyak. Maka saya bakar dada ayam saja makan dengan salad dan sayur campur.

HARI 7

cara turunkan berat badan

Alhamdulillah hari terakhir! Dah boleh makan nasi dan mee. Menu untuk hari ke-7 ni sepatutnya diteruskan hingga hari ke-30. Boleh rujuk jadual di bawah.

 

cara turunkan berat dalam masa 7 hari

Saya tak sangka berjaya mengharungi 7 hari detoks ni tanpa curi tulang. Hehehe…memang sungguh badan rasa lebih segar, otak lebih fokus. Perut kempis rasa selesa. Membuang pun hampir setiap hari. Dan, paling best BERAT BADAN SAYA TURUN SEBANYAK 2.5 KG DALAM MASA 7 HARI! Wowww sangat tau!!

So jika anda cari cara turunkan berat badan dengan selamat dan dalam masa yang singkat, tolong lah DETOKS. Lepas detoks 7 hari, eating habit lebih terkawal dan berat badan lebih senang nak turun lagi. DETOKS adalah permulaan yang sangat penting dalam proses turunkan berat badan. Sama macam yang Puan Ebby cakap dalam video di atas.

Hubungi saya untuk ketahui lebih lanjut tentang program detoks Shaklee dan cara turunkan berat badan dengan menu dan produk yang sesuai. Anda hanya perlu klik ikon wasap di bawah tanpa perlu save nombor saya 🙂

cara turunkan berat badan

 

1 thought on “Cara Turunkan Berat Badan Dengan Selamat Dalam Masa 7 Hari”

  1. Pingback: Harga Shaklee 2018 tanpa GST | Beli Shaklee Harga Jimat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge