jeragat cara hilangkan jeragat

Cara Terbaru! Hilangkan Jeragat Degil Anda Dengan Cepat dan Berkesan

Anda mencari cara hilangkan jeragat degil? Jika ya, tahniah anda berada di tempat yang betul!

Apa Punca Jeragat?

Jeragat atau freckles sebenarnya  berpunca dari sinar UVA dari cahaya matahari. Oleh sebab itulah, dengan cuaca yang menerima panas secara sekata setiap hari seperti di Malaysia ini, kita sebenarnya wajib memakai sunscreen atau sunblock untuk melindungi kulit dari sinaran UVA.

Sinar UVB pula mengakibatkan kulit terbakar atau sunburn. 

hilangkan jeragat, petua hilangkkan jeragat, tips hilangkan jeragat degil, tompok hitam di muka,

Macam Mana Nak Hilangkan Jeragat?

Dari gambar di atas,  jeragat sebenarnya bermula dari lapisan dalam kulit iaitu dermis. Di lapisan inilah sel-sel kulit baru dan kolagen semulajadi dihasilkan. Apabila sinaran UVA tembuh masuk ke dermis, sel-sel kulit menjadi rosak dan membentuk jeragat. Makin lama, jeragat yang terbentuk naik ke permukaan kulit dan terjadilah tompok hitam.

Oleh itu, langkah pertama untuk hilangkan jeragat adalah dengan memastikan kulit anda dilindungi dari sinaran UVA dengan memakai sunblock. Antara tips untuk memilih sunblock yang bagus ada disini.

Langkah kedua, anda perlu bantu sel-sel kulit yang telah rosak akibat sinar UVA agar kembali sihat. Rawatan kulit dari dalam sangat penting kerana jeragat bermula dari lapisan kulit dermis. Antara yang membantu hilangkan jeragat dari dalam adalah anti oksidan, kolagen, Vitamin C dan juga Vitamin E.

Produk Untuk Hilangkan Jeragat Dengan Cepat 

Jeragat sangat susah dihilangkan kerana ia bermula dari lapisan dalam kulit. Akar jeragat yang tumbuh mengambil masa agak lama sebelum ia mula timbul dan kelihatan di permukaan kulit. Tetapi, dengan cara dan produk yang betul, jeragat boleh dihilangkan. Dengan syarat, anda konsisten mengamalkannya.

cara hilangkan jeragat punca jeragat jeragat degil jeragat wanita 40an tompok hitam di wajah produk hilangkan jeragat cara cepat hilangkan jeragat

Testimoni Pengguna Set Jeragat Yang Berpuas Hati

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni-Jeragat-Shaklee-Testimonial-Jeragat-Shaklee-Cara-Hilangkan-Jeragat-Cara-Menghilangkan-Jeragat-8

Testimoni 3

Testimoni 4

Testimoni 5

Hubungi saya segera untuk mendapatkan produk untuk hilangkan jeragat dengan cepat dan berkesan ini. Klik pada gambar Whatsapp di bawah untuk terus menghubungi saya di aplikasi Whatsapp tanpa perlu save nombor saya.

hilangkan jeragat dengan cepat

TUNGGU !!!

Anda berminat untuk mendapatkan produk ini dengan

harga PROMOSI DISKAUN sebanyak 28% ??

Klik gambar di bawah 🙂

Daftar-ahli-Shaklee-pengedar-vivix-shaklee-klang

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge