cara sembuhkan tulang patah

Cara Sembuhkan Tulang Patah Lebih Cepat dan Selamat

TULANG PATAH – BOLEH KE SEMBUH CEPAT?

Tulang patah biasanya berlaku selepas kemalangan, terjatuh, bermain atau bersukan. Tempoh untuk sembuh bergantung kepada berapa teruk tahap patah. Rawatan biasa di hospital perlulah diambil ya. Biasa tengok kan pesakit yang mengalami tulang patah disimen dan perlu rehat sahaj berbulan lamanya.

Tetapi anda tak semestinya perlu menunggu sehingga berbulan-bulan untuk kembalikan semula fungsi tulang seperti asal. Ada cara berkesan dan selamat untuk sembuhkan dan cantumkan semula tulang patah selepas mendapatkan rawatan doktor. 

4 NUTRISI PENTING RAWAT TULANG PATAH

 

  1. Protein – Pengambilan protein ketika proses pemulihan sangat penting. Ini kerana 50% struktur tulang terdiri daripada protein. Jika keadaan normal protein yang diperlukan sekitar 1g untuk setiap kg berat badan. Waktu pemulihan perlu lebih lagi. Dan protein tumbuhan adalah pilihan yang lebih sihat dan mudah diserap untuk membentuk sel tulang baru.
  2. Anti-oksidan – Anti oksidan sangat penting untuk keseluruhan ‘healing process’. Ketika tubuh badan mengalami kecederaan, suatu keadaan yang dipanggil ‘oxidative stress’ berlaku dan ia melambatkan proses penyembuhan dan pembentukan tulang baru. Jadi pengambilan anti-oksidan membantu meneutralkan ‘oxidative stress’ supaya tidak mengganggu proses penyembuhan.
  3. Minyak Ikan – Tulang patah semestinya sakit bukan? Bukan kepalang sakitnya. Minyak ikan membantu mengurangkan kesakitan yang disebabkan oleh keradangan. Selain itu, ia turut membantu pergerakan sendi di bahagian tulang yang patah.
  4. Kalsium – Pasti anda pun tahu kepentingan kalsium untuk tulang yang kuat dan sihat. Oleh itu pengambilan kalsium adalah paling penting jika anda ingin tulang cepat sembuh dan bercantum. Kalsium yang sesuai adalah yang dilengkapi dengan Vitamin D. Ia mambentu kalsium diserap masuk sepenuhnya ke dalam tulang. Rugi la makan kalsium tapi tak diserap kan?

TESTIMONI BERKESAN VITAMIN UNTUK TULANG PATAH

Testimoni berikut menunjukkan set vitamin ini sangat berkesan dan membantu mempercepatkan proses penyembuhan dan cantuman tulang baru. 

Dapatkan set vitamin ini berserta konsultasi cara pengambilan yang betul dan efektif secara percuma!  

 

sembuhkan tulang patah dengan nutrisi

 

Hubungi saya segera untuk mendapatkan produk nutrisi untuk rawat tulang patah lebih cepat. Klik pada gambar Whatsapp di bawah untuk terus menghubungi saya di aplikasi Whatsapp tanpa perlu save nombor saya.

cara jadi ahli shaklee

TUNGGU !!!

Anda berminat untuk mendapatkan produk nutrisi ini dengan

harga yang lebih murah sebanyak 15-25% ??

Klik gambar di bawah 🙂

Daftar-ahli-Shaklee-pengedar-vivix-shaklee-klang

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge