Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-klang-shah-alam-puchong-prima-ipoh-kuala-kurau (15)

Cara Buat Bisnes Shaklee Online Pengedar Shaklee Klang, Shah Alam dan Puchong Prima

Entry ini khas untuk cara buat bisnes Shaklee online. Saya akan terangkan kenapa Shaklee, bagaimana cara terbaik untuk jana income tambahan dengan Shaklee dan kenapa anda wajib memilih saya sebagai mentor bisnes anda ūüôā

KENAPA PILIH SHAKLEE?

1. Terbina Dari Asas Yang Kukuh

Pengasas Shaklee adalah Forrest C. Shaklee, seorang Doktor dan juga Nutritionist. Beliau pada asalnya bukanlah seorang ahli perniagaan. Tetapi membuat keputusan untuk berkongsi manfaat produk yang dicipta kerana yakin ia dapat membantu lebih ramai orang untuk hidup lebih sihat. Dr Shaklee percaya bahawa penawar kepada penyakit ada pada alam semulajadi. Sepertimana beliau yang berjaya sembuh dari kanser dengan mengamalkan pemakanan sihat dan vitamin berasaskan tumbuhan.

2. Mempunyai Research Paper Yang Menyokong Keberkesanan Produk

Sejak penubuhannya lebih 100 tahun yang lalu, Shaklee telah pun menjalankan lebih beratus kajian saintifik dan 125 daripadanya diterbitkan, berkaitan produk sebelum ianya dipasarkan. Setiap produk melalui lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan ketulenan bahan dan keberkesanan terhadap pengguna. Kajian ini juga dijalankan oleh kumpulan saintis yang berpengalaman diketuai oleh Dr Bruce Daggy sebagai Chief Science Officer and Senior Vice President of Research & Development. 

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-klang-shah-alam-puchong-prima (11).

3. Produk Terbukti Selamat dan Berkesan, High Demand

Shaklee telah menjalankan satu kajian unggul yang tak pernah dibuat oleh mana-mana syarikat suplemen di dunia. Iaitu Landmark Study, satu kajian pemakanan terhadap pengguna suplemen jangka masa panjang (>20 tahun). Kajian ini dijalankan oleh pihak ketiga (Dr Gladys Block) dan beliau tetap akan menerbitkan keputusan kajian walaupun tidak memihak kepada Shaklee. Sebaliknya, keputusan kajian menunjukkan pengamal suplemen Shaklee memiliki tahap kesihatan yang jauh lebih baik berbanding mereka yang tidak mengamalkan suplemen atau hanya mengamalkan satu jenis sahaja. Produk Shaklee sangat high demand sampaikan selalu out of stock. Dah nama pun produk terbaik kan, bertahan lebih 100 tahun pulak tu.

4. Mempunyai Pelan Pemasaran Yang Adil

Pelan pemasaran Shaklee adalah sangat adil dimana setiap orang mempunyai peluang yang sama. Walaupun anda baru sahaja menyertai, tidak mustahil untuk anda mendapat pendapatan yang jauh lebih banyak dari mereka yang telah lama. Ini kerana Shaklee mengamalkan konsep ‘Anda buat, Anda dapat’. Terdapat ramai downline yang baru menyertai yang lebih berjaya daripada upline mereka sendiri. Jadi tidak ada istilah upline goyang kaki. No..no..no..

5. Unlimited Income Yang Dipaten Khas Untuk Bisnes Shaklee

Ini yang paling BEST!¬†CEO Shaklee Roger Barnett telah mengumumkan bahawa jumlah pendapatan dengan Shaklee adalah tanpa had. Maksudnya, lagi banyak anda usaha, lagi banyak hasil yang anda dapat. Berapa yang anda mahu? 5 ribu? 15 ribu? Atau 50 ribu? Semuanya anda boleh capai sekiranya anda mahu. Syok gila kan? Hehehe…:) So, dah decide nak buat bisnes Shaklee?? Jom kita tengok pula macam mana nak mulakan langkah pertama.

CARA BUAT BISNES SHAKLEE ONLINE

1. Cari Mentor/Upline Bisnes Yang Komited

Memang boleh sangat kalau kita nak buat bisnes tapi nak gerak sorang. Tapi, kelebihan ada Mentor yang berpengalaman akan bantu kita untuk capai target lebih cepat. Paling penting, kita boleh skip kesilapan yang pernah mentor kita buat dulu. Saya sangat bersyukur saya jumpa Mentor yang super duper knowledgable & supportive. Saya belajar terlalu banyak ilmu baru dalam masa yang singkat.

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-klang-shah-alam-puchong-prima-kuala-kurau-ipoh (8)

2. Mendaftar Sebagai Ahli

Langkah kedua lepas dah kenalpasti Mentor yang boleh membimbing ke puncak kejayaan hehehe…dah tentu lah mendaftar sebagai Ahli. Hanya ahli yang berdaftar sahaja boleh menjalankan bisnes Shaklee. Nak mendaftar macam mana? Senang je. Bagitau je dekat Mentor yang kita pilih tadi. Dia lebih dari seronok nak daftarkan anda di bawah kumpulan bimbingan dia. ATAU anda boleh¬†walk-in¬†ke mana-mana¬†branch¬† Shaklee. Tapi, pastikan anda tahu nombor ID Mentor anda. Ehem…nombor ID saya >>>>> 1153284 ya ūüôā

3.¬†Let’s Start The Thing!

Okay sekarang dah boleh mula buat bisnes Yayyy! Haha…excited¬†tau. Bukan apa, bisnes Shaklee ni best sangat-sangat. Sumpah rasa rugi sebab tak mula buat bisnes awal-awal lagi. Tapi takpe, anda jangan jadi macam saya. Cepat bertindak untuk mulakan legasi perniagaan anda. Kenapa saya kata legasi? Kerana bisnes Shaklee boleh diwarisi kepada anak-anak, anak-anak boleh mewariskan kepada anak-anak mereka juga. Ianya bisnes yang boleh diwarisi.

Ok macam mana cara nak jual ni? Apa medium yang boleh digunapakai? Saya senaraikan dan anda boleh pilih mana yang anda suka dan selesa.

  1. Blog – perlahan di awal, tapi bagus untuk jana income jangka panjang. Buat sekali, hasil berkali-kali.
  2. Facebook Рcepat attract pelanggan, tapi perlu konsisten hari-hari.
  3. Instagram – perlukan skill ambil gambar yang cantik. Mata adalah hakim pertama kan? Juga perlu konsisten setiap hari.
  4. Offline –¬†One to one basis,¬†atau kita menjual terus bila jumpa target yang sesuai secara berdepan.

PILIH SAYA SEBAGAI MENTOR BISNES ANDA

Kenapa saya adalah pilihan terbaik mentor cara buat bisnes Shaklee online anda? Saya merupakan founder kepada The Fabulous Group, yang bernaung di bawah Ibu Cergas. Ibu Cergas pula bernaung di bawah iReach, kumpulan sales terbesar di Malaysia. Dan iReach adalah di bawah Euphoria, group yang sememangnya disegani ramai.

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-klang-shah-alam-puchong-prima-ipoh-kuala-kurau (15)

1. Pengalaman Mengamalkan Shaklee Sejak 2014

Saya sendiri mengamalkan suplemen Shaklee sejak 2014. Jadi saya tahu dan yakin dengan selok-belok produk. Mak saya sendiri sebenarnya dah pun mula makan suplemen Shaklee 18 tahun yang lepas. Masa tu mak terpaksa menjalani pembedahan membuang kedua-dua belah ovari (ovarian cyst).¬†Jadi doktor sendiri suruh amalkan suplemen untuk ganti hormon yang tak dapat dihasilkan oleh badan. Alhamdulillah, mak sihat tanpa sebarang penyakit sehingga hari ini ūüôā

2. Bimbingan Support Group Yang Super Best

Selain dari Mentor-mentor yang best dan berpengalaman, bimbingan dari support group juga disediakan. Boleh dikatakan setiap minggu ada saja kelas-kelas online yang dibuat untuk memantapkan lagi ilmu dan skills untuk berbisnes. Bukan main hentam je ikut suka. Dan, yang paling best saya merupakan sebahagian daripada rantaian Group Sales Shaklee Terbesar di Malaysia. Woww! So anda boleh bayangkan anda juga bakal mempunyai group sales yang besar sekiranya anda mahu.

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-klang-shah-alam-puchong-prima (1)

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-klang-shah-alam-puchong-prima (9)

3. Saya Bimbing Dari A to Z, From Zero to Hero

Saya dulu juga sama seperti anda, zero dalam dunia bisnes. Tapi, dengan tekad dan tak kenal erti jemu saya sentiasa belajar dan mencari ilmu. Alhamdulillah saya sangat bertuah ada bimbingan Mentor-mentor hebat seperti Farha Maskuriy dan Master Lyna Noh. Ilmu yang mereka sampaikan semuanya bernilai ribu-riban kalau dekat luar. Apa juga yang saya belajar, saya ingin sampaikan kepada anda pula. F.O.C pulak tu. Ilmu yang ada akan jadi lebih manis bila dikongsi insyaAllah. Jadi tak perlu risau, saya akan bimbing anda cara buat bisnes Shaklee online sebagaimana saya dibimbing oleh para mentor saya. From zero to hero.

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-klang-shah-alam-puchong-prima (2)

 

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-klang-shah-alam-puchong-prima (4)

4. Proven Result

Hukun buat, mesti dapat. Man jadda wa jadda. Siapa yang berusaha mesti berjaya. Jadi jangan ragu-ragu. Buang semua kemusykilan. Jom start harini jugak! Sebab orang lain yang serius nak berbisnes dengan Shaklee dah pun buktikan mereka boleh berjaya. Yang penting, ikut cakap upline (ICU). Upline dah makan garam dulu, dia dah tahu kat mana mistakes yang kena elak dan macam mana cara buat bisnes Shaklee online yang berkesan. Memang proven results! InsyaAllah, apa pun usaha atas kita. Rezeki Allah yang tentukan.

Jadi jangan malu jangan segan. Whatsapp saya sekarang jugak! Fast action, fast result! Time waits for no one. Hehehe…jom kita meroket sama-sama. Saya akan bimbing cara buat bisnes Shaklee online¬†step-by-step¬†sampai anda berjaya insyaAllah. Yang penting, kita usaha sungguh-sungguh. Jom jadi KAYAAA dan BERJAYAAA!!! Klik di bawah sekarang!

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-klang-shah-alam-puchong-prima (13)

 

 

 

2 thoughts on “Cara Buat Bisnes Shaklee Online Pengedar Shaklee Klang, Shah Alam dan Puchong Prima”

  1. Pingback: Bisnes Part Time Yang Paling Best Untuk Suri Rumah

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge