Cara Berkesan Kawal Kencing Manis Elak Buah Pinggang Rosak

BAHAYA KENCING MANIS

Diabetes atau kencing manis sangat sinonim dengan rakyat Malaysia. Jika tak kawal kencing manis risiko organ lain pula yang akan rosak. Buah pinggang adalah organ yang paling mudah terjejas kalau gula dalam darah tinggi. Kerap kali kita lihat mereka yang terkena diabetes akhirnya akan menjalani rawatan dialisis kerana kegagalan buah pinggang.

Zaman sekarang, bukan hanya warga lanjut usia menghidapi diabetes tetapi makin ramai golongan muda turut mendapatnya. Gaya hidup dan diet harian yang tak seimbang dan tinggi gula menjadi punca.

BOLEH KE KENCING MANIS SEMBUH?

Sekali kena kencing manis, sampai bila-bila tak boleh sembuh! Ini kalau ikut kata doktor lah. Sebab sekali insulin dah rosak dan tak berfungsi dengan baik, dah tak boleh nak baiki atau ganti baru lagi dah. Sebab tu kena cucuk insulin dari luar. TAPI, ia boleh dikawal supaya tak semakin teruk. Dan sememangnya hanya itu sahaja cara untuk pesakit kencing manis hidup dengan lebih berkualiti.

KAWAL KENCING MANIS adalah sangat boleh dan akan selamatkan organ-organ penting yang lain seperti jantung dan buah pinggang, saraf, mata, tekanan darah yang normal dan lain-lain.

CARA BERKESAN KAWAL KENCING MANIS

Apa cara terbaik untuk kawal kencing manis?

Pertama sekali, tak boleh tidak – wajib jaga makan. Kurangkan makanan TINGGI KARBO, manis, berlemak, berminyak dan elak trans lemak dan lemak tepu.

Lebihkan sayur-sayuran terutama yang mentah seperti salad dan ulam. Buah-buahan pula pilih yang kurang manis atau makan dalam kuantiti sederhana saja. Cari label makanan yang ‘low GI’.

ANTI OKSIDAN UNTUK STABILKAN GULA DALAM DARAH

Ada satu bahan yang bernama polifenol (unsur di dalam anti oksidan) mampu stabilkan paras gula dalam darah. Ini dibuktikan oleh banyaknya kajian. Ini kerana pesakit kencing manis dilihat mempunyai radikal bebas yang tinggi dan anti oksidan yang rendah. Jadi diet yang tinggi dengan anti oksidan membantu turunkan paras gula dalam darah.

TESTIMONI KAWAL KENCING MANIS DENGAN VIVIX

 

#1

turunkan paras gula dalam darah vivix untuk pesakit diabetes kencing manis sembuh dengan vivix shaklee rawat kencing manis elak rosak buah pinggang

#2

turunkan paras gula dalam darah vivix untuk pesakit diabetes kencing manis sembuh dengan vivix shaklee rawat kencing manis

#3

turunkan paras gula dalam darah vivix untuk pesakit diabetes kencing manis sembuh dengan vivix shaklee ubat diabetes

#4

turunkan paras gula dalam darah vivix untuk pesakit diabetes kencing manis sembuh dengan vivix shaklee ubat kencing manis

#5

turunkan paras gula dalam darah vivix untuk pesakit diabetes kencing manis sembuh dengan vivix shaklee ubat luka kencing manis

#6

turunkan paras gula dalam darah vivix untuk pesakit diabetes kencing manis sembuh dengan vivix shaklee

 

turunkan gula dalam darah turunkan bacaan kencing manis vivix untu pesakit diabetes

Hubungi saya segera untuk mendapatkan VIVIX untuk kawal paras gula dalam darah dengan berkesan. Klik pada gambar Whatsapp di bawah untuk terus menghubungi saya di aplikasi Whatsapp tanpa perlu save nombor saya.

cara jadi ahli shaklee

TUNGGU !!!

Anda berminat untuk mendapatkan VIVIX dengan

harga yang lebih murah sebanyak 15-25% ??

Klik gambar di bawah 🙂

Daftar-ahli-Shaklee-pengedar-vivix-shaklee-klang

Rujukan berkaitan :

  • https://www.webmd.com/diabetes/news/20140611/diet-rich-plant-antioxidants-helps-blood-sugar
  • https://www.medicalnewstoday.com/articles/324416.php
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3603044/
  • https://www.webmd.com/diabetes/news/20040220/antioxidant-rich-diet-prevent-diabetes

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge