BISNES PALING UNTUNG

Bisnes Paling Untung Tahun 2019 | Wajib Cuba!

Pada waktu ini (tahun 2019) makin ramai orang yang tercari-cari bisnes paling untung untuk dibuat. Yelah, siapa yang nak buat bisnes risiko tinggi akan rugi kan? Apa ciri-ciri bisnes yang paling menguntungkan? Jom kita tengok satu per satu.

Ciri-ciri Bisnes Paling Untung

Ini adalah ciri-ciri bisnes yang sangat mudah dan menguntungkan :

Fleksibel

Bisnes yang fleksibel bermaksud ia boleh dijalankan di mana sahaja atau pada waktu bila-bila juga. Contohnya, anda bercuti atau balik kampung, sales tetap masuk. Atau, anda seorang yang bekerja sepenuh masa dan mahukan bisnes dijalankan secara part time. Ini yang dinamakan fleksible. Untung kan boleh buat dua kerja dalam satu masa?

Tiada / Modal Rendah

Oh, modal! Tak ada modal macam mana nak buat bisnes? Haa jangan tak tahu, ada bisnes yang tidak memerlukan modal pun untuk bermula. Tak perlu laburkan wang beribu-ribu ringgit yang mana tak tahu akan pulang modal atau tidak. Hmm, bisnes apa agaknya yang tak perlu modal ni ya?

Tak Perlu Simpan Stok

Ya, tak perlu simpan stok juga! Biasa dengar kan bisnes perlukan stok/barang. Kalau tak ada barang macam mana nak menjual? Ada bisnes yang tak perlukan anda untuk simpan sebagai stok. Barang hanya perlu order dari HQ dan tempat simpan stok juga HQ yang uruskan. Mudah sangat.

Tak Perlu Pos Barang

Ini satu lagi benda yang makan masa. Kalau buat bisnes sambil kerja sepenuh masa, macam mana nak selit masa pergi pos barang kan, Terkejar-kejar ke sana sini. Jadi pilih bisnes yang tak memerlukan kita pos barang kepada customer. Eh dah stok pun tak perlu simpan apa lagi pos barang. Biar HQ saja yang uruskan. Kita cuma perlu follow up saja. Wah senang betul bisnes macam ni! Saya nak!

Produk ‘Repeat Order’

Produk ‘high demand’ sangat penting untuk pastikan kelangsungan bisnes. Tak kan nak orang beli sekali je kan? Kita mesti nak customer repeat order. Customer sekarang bijak menilai. Kalau barang tak ada kualiti dan tak berkesan customer tak akan order lagi. Penting untuk pilih bisnes yang ada produk bagus dan berkualiti tinggi.

Ada Mentor

Ok ini juga sangat penting. Untuk anda yang zero knowledge dalam bisnes, penting untuk anda memilih bisnes yang ada mentor. Sebab mentor ni biasanya dah pun melalui fasa kesilapan demi kesilapan. Dan anda tak perlu langgar dinding melalui kesilapan yang sama. Jadi lebih cepat anda boleh progress dalam bisnes. Bukan saja ada mentor, ada juga support group yang kuat. Positif circle orang kata.

bisnes paling untung mentor bisnes cara pilih bisnes part time buat bisnes online

bisnes paling untung mentor bisnes cara pilih bisnes part time

Jika anda mahu memulakan bisnes seperti mana yang saya sedang usahakan, segera hubungi saya kerana saya sedang mencari 10 orang bisnes partner untuk saya guide dapatkan 3-4-5 angka income tambahan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge