Bina ‘Side Hustle’ Ketika Pandemik Untuk Jana Pendapatan

Sekarang dah makin ramai yang celik mata untuk bina side hustle, kerja makan gaji bukan lagi zon selesa. Syarikat terpaksa buang pekerja, potong elaun dan gaji. Kerja kosong makin tak ada. Antara hikmah pandemic ini adalah makin ramai mulakan bisnes.

Tapi hati-hati. Walaupun bagus mulakan bisnes sendiri, jangan sampai kerugian pula. Jangan mudah tertipu dengan bisnes yang dibuat oleh scammers. Jangan kata income, duit sendiri yang lebur nanti.

Ok bisnes apa nak buat? Bila sebut bisnes je mesti terfikir kena jadi founder, kena ada banyak modal, kena ada office sendiri, kilang sendiri kan. Ohh sebenarnya ada bisnes yang boleh dijadikan side hustle tanpa perlu semua itu.

Best tak kalau ada bisnes yang :

  1. Tak perlu ‘cipta’ produk sendiri yang belum tentu lulus pihak berkuasa.
  2. Tak payah pening nak cari office. Bazir duit je.
  3. Ada system, harini join harini juga boleh mula dan dapat income.
  4. Sambil bercuti pun bisnes jalan, sales masyukkk.
  5. Boleh buat walaupun masih kerja pejabat 9-5.
  6. Tak perlu modal berpuluh ribu, tapi income yang beribu ribu.
  7. Boleh dijalankan di mana-mana saja, pada bila-bila masa.
  8. Boleh bina team sendiri dan decide halatuju bisnes.
  9. Tak perlu terikat dengan masa kerja yang tetap, sangat flexible.
  10. Ada support group yang komited, tak kerja sorang-sorang.
  11. Ada slip gaji rasmi, laku buat beli rumah dan kereta.

Bunyi nya macam too good to be true kan? But yes, bisnes ini wujud dan dah ramai yang berjaya jana income ratusan malah puluhan ribu ringgit setiap bulan. Ada banyak lagi Diba nak cerita. Jom contact Diba cepat, lagi cepat mula lagi cepat dapat income.

Lebih baik bina side hustle di waktu kita tidak memerlukannya sebab, bila kita perlu ia sudah pun ada dan sedang membuahkan hasil. Setuju?

Kalau rasa ini peluang untuk anda semua, Diba terima dengan tangan terbuka. Tak sabar nak guide sesiapa yang komited untuk bina bisnes ini bersama-sama!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge