Adiba

esp shaklee bahaya

ESP Shaklee Bahaya Ke?

Ramai kata soya tak bagus untuk kesihatan. Sebab tu, ramai jugak yang kata ESP Shaklee bahaya. ESP atau nama panjangnya Energizing Soy Protein adalah minuman protein yang berasaskan soya dalam bentuk serbuk. Produk soya yang lain tidak lah saya ketahui bahaya atau tidak. Tapi yang pasti ESP langsung tak sama dengan produk soya lain yang ada di …

ESP Shaklee Bahaya Ke?Read More »

mengurangkan serangan gout kurangkan gout kurangkan sakit gout ubat sakit gout

Cara Berkesan Mengelakkan Serangan Gout

Pesakit gout biasanya hanya bergantung pada ubat dan rawatan doktor apabila terkena serangan gout. Tidak ramai yang tahu bahawa selain dari rawatan doktor, ada cara berkesan mengelakkan serangan gout secara berulang. Cara ini dikongsikan oleh Doktor Anya Tay ketika saya menghadiri kelas “Beat Gout Naturally” baru-baru ini. Beliau turut berkongsi terapi nutrisi yang diperlukan oleh …

Cara Berkesan Mengelakkan Serangan GoutRead More »

3 Resepi Jus Untuk Kurangkan Sakit Gout (Wajib Cuba!)

Selain daripada mengawal corak pemakanan, pesakit gout boleh mengurangkan risiko serangan gout dengan 3 resepi jus untuk kurangkan sakit gout ini. Resepi ini telah dikongsikan oleh seorang doktor pakar ketika sesi perkongsian ilmu berkenaan penyakit gout yang saya hadiri baru-baru ini. Mari kita lihat resepi yang mudah ini. RESEPI JUS UNTUK KURANGKAN SAKIT GOUT #1 …

3 Resepi Jus Untuk Kurangkan Sakit Gout (Wajib Cuba!)Read More »

Testimoni Vitamin C Untuk Kulit Cantik

Vitamin C untuk kulit sihat dan cantik sememangnya tidak dapat disangkal lagi. Bermacam-macam kajian telah dibuat yang menunjukkan keberkesanan Vitamin C untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Tapi awas, jenama yang anda pilih sangat penting kerana tak semua Vitamin di pasaran adalah dari sumber yang 100% semulajadi. Berikut saya kongsi 5 cara Vitamin C bertindak terhadap …

Testimoni Vitamin C Untuk Kulit CantikRead More »

7 Tips Kulit Sihat dan Cantik yang Paling Mudah

Kulit sihat dan cantik memang impian setiap wanita. Asalkan ada yang share tips, terus kita ‘save post’. Tapi, buatnya belum tentu kan? Sini saya kongsi 7 tips kulit sihat dan cantik yang paling mudah untuk dibuat. 7 Tips Kulit Sihat & Cantik 1. Minum Air Kosong Secukupnya.  Rule of thumb untuk keperluan air kosong untuk setiap …

7 Tips Kulit Sihat dan Cantik yang Paling MudahRead More »

Cara Kawal Paras Gula Bagi Pesakit Kencing Manis

Kencing manis bukan lagi satu penyakit baru di kalangan rakyat Malaysia. Statistik menunjukkan terdapat 2.6 juta pesakit kencing manis yang dilaporkan pada tahun 2014, dan angka tersebut meningkat ke 3.5 juta orang pada tahun berikutnya. Dianggarkan 1 daripada 7 orang dewasa merupakan penghidap kencing manis, sama ada mereka sedar atau tidak. Oleh itu, amat penting …

Cara Kawal Paras Gula Bagi Pesakit Kencing ManisRead More »