Adiba

7 Tips Kulit Sihat dan Cantik yang Paling Mudah

Kulit sihat dan cantik memang impian setiap wanita. Asalkan ada yang share tips, terus kita ‘save post’. Tapi, buatnya belum tentu kan? Sini saya kongsi 7 tips kulit sihat dan cantik yang paling mudah untuk dibuat. 7 Tips Kulit Sihat & Cantik 1. Minum Air Kosong Secukupnya.  Rule of thumb untuk keperluan air kosong untuk setiap …

7 Tips Kulit Sihat dan Cantik yang Paling Mudah Read More »

7 Sebab Kenapa Wajib Makan Vitamin

Ramai tanya, kalau dah makan makanan seimbang, kenapa wajib makan vitamin lagi? Pernah tak terfikir kenapa kita makan setiap hari, sehari berkali-berkali pulak tu? Kita makan bukan sebab nak kenyang je tau. Real food adalah sumber terbaik untuk kita dapatkan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh kita. Contoh mudah, makan nasi untuk dapatkan sumber karbohidrat (untuk …

7 Sebab Kenapa Wajib Makan Vitamin Read More »

Cara Kawal Paras Gula Bagi Pesakit Kencing Manis

Kencing manis bukan lagi satu penyakit baru di kalangan rakyat Malaysia. Statistik menunjukkan terdapat 2.6 juta pesakit kencing manis yang dilaporkan pada tahun 2014, dan angka tersebut meningkat ke 3.5 juta orang pada tahun berikutnya. Dianggarkan 1 daripada 7 orang dewasa merupakan penghidap kencing manis, sama ada mereka sedar atau tidak. Oleh itu, amat penting …

Cara Kawal Paras Gula Bagi Pesakit Kencing Manis Read More »