Adiba

tanda-tanda-menopause-tanda-tanda-awal-menopause-gejala-menopause-wanita-wanita-menopause-simptom-menopause-menopause-awal-vitamin-untuk-menopause

Tanda-tanda Menopause dan Persediaan Awal Menghadapinya

Apa Itu Menopause? Menopause adalah keadaan di mana seorang wanita tidak lagi didatangi haid selama 12 bulan dan ke atas. Sebelum benar-benar menopause, tanda-tanda menopause boleh dikenalpasti ketika tempoh yang dipanggil peri-menopause atau pra-menopause. Masanya adalah antara beberapa bulan hingga ke beberapa tahun sebelum  benar-benar putus haid. Umur kebanyakn wanita mengalami menopause antara 40-50 tahun, …

Tanda-tanda Menopause dan Persediaan Awal MenghadapinyaRead More »

5 Cara Pupuk Sikap Positif Supaya Lebih Berjaya Dalam Hidup

Sebenarnya formula untuk berjaya dalam apa juga perkara yang kita usahakan adalah semudah memupuk sikap positif. Jarang sekali kita tengok figura-figura yang berjaya di luar sana sejenis orang yang bersikap negatif. Iya kan? Ada orang berpendapatan tak mudah nak pupuk sikap positif dalam kehidupan seharian. Sebab setiap hari kita banyak berdepan dengan perkara-perkara yang menguji …

5 Cara Pupuk Sikap Positif Supaya Lebih Berjaya Dalam HidupRead More »

Bercuti ke Langkawi 3 hari 2 malam di Penarak Bamboo Resort

Sebenarnya dah lama teringin nak pergi bercuti ke Langkawi. Kali terakhir pergi 17 tahun yang lepas! Tapi sejak arwah bapak meninggal dunia tahun 2016, mak macam tak ada semangat nak pergi bercuti ke mana-mana. Melainkan melawat saudara mara terdekat dan balik kampung jenguk tok di Jitra, Kedah. Pujuk punya pujuk tahun lepas alhamdulillah mak setuju …

Bercuti ke Langkawi 3 hari 2 malam di Penarak Bamboo ResortRead More »

Kombinasi Youth Starter Set Shaklee – Cara Merawat Kulit Bermasalah

Set 1 : Youth Starter Set + Vitamin C Youth Starter set dan Vitamin C sesuai untuk mereka yang berumur bawah 30 tahun (remaja – 29 tahun), golongan muda remaja kulit masih banyak kolagen semulajadi. Tapi golongan ini (biasanya student, baru bekerja, ibu muda) ada masalah jerawat dan sunburn. Maklum lah, jiwa remaja kan. Masa …

Kombinasi Youth Starter Set Shaklee – Cara Merawat Kulit BermasalahRead More »

Kerap Cuci Muka Punca Muka Berminyak dan Tumbuh Jerawat

Kerap Cuci Muka Punca Muka Berminyak dan Tumbuh Jerawat

Eh ingatkan kerap cuci muka bagus. Rupanya itulah antara punca utama muka berminyak! Haaa terkejut kan? Teknik cuci muka yang salah pun boleh jadi penyebab. Muka berminyak merupakan masalah kulit yang sangat biasa berlaku. Untuk mengatasi masalah ini, anda perlu lah tahu terlebih dahulu punca-punca sebenar yang menyebabkan kulit muka berminyak. PUNCA-PUNCA MUKA BERMINYAK 1. …

Kerap Cuci Muka Punca Muka Berminyak dan Tumbuh JerawatRead More »

haid tidak teratur period pain sukar hamil tips mudah hamil dengan shaklee vivix shaklee untuk hamil 2

Haid Tidak Teratur Jejaskan Peluang Untuk Hamil

“Bagi haid tidak teratur tu setel dulu baru datang semula jumpa doktor untuk rawatan selanjutnya” Bagi mereka yang sudah beberapa tahun berkahwin tetapi masih belum dikurniakan cahaya mata, mesti dah pernah mengalami situasi seperti di atas kan? Biasanya doktor cuma akan teruskan rawatan kesuburan untuk wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal dan stabil. HAID …

Haid Tidak Teratur Jejaskan Peluang Untuk HamilRead More »

Risiko Penyakit Batu Karang – Atasi Dengan Vivix

Penyakit batu karang sememangnya biasa kita dengar. Tapi ramai yang tak tahu risiko penyakit batu karang jika tidak dirawat di peringkat awal. Paling teruk jika batu tersebut semakin besar dan menyebabkan rasa sakit yang teramat. Terutama di bahagian belakang, pinggang dan pendarahan semasa buang air kecil. Batu karang boleh terbentuk sama ada di dalam buah …

Risiko Penyakit Batu Karang – Atasi Dengan VivixRead More »

cara sertai virtual run 9

Apa Itu Virtual Run (Larian Maya) Dan Cara-Cara Menyertainya

Sejak beberapa tahun yang lepas, semakin banyak acara larian (fun run) dan juga marathon dianjurkan di Malaysia. Namun masih ramai yang tidak tahu tentang kewujudan larian maya (virtual run). Apa itu virtual run? Ok, jom saya kongsikan secara ringkas. Sebenarnya, virtual run ini sama saja macam larian ‘fun run’ yang selalu dianjurkan di luar sana. …

Apa Itu Virtual Run (Larian Maya) Dan Cara-Cara MenyertainyaRead More »

skincare untuk lelaki

Macam Mana Nak Pilih Skincare Yang Sesuai Untuk Lelaki?

Skincare bukan saja untuk perempuan tetapi lelaki juga. Tapi macam mana nak pilih skincare yang sesuai untuk lelaki ya? Ok senang saja. Skincara yang lengkap dan ada fungsi seperti di bawah sangat sesuai dijadikan skincare untuk digunapakai oleh kaum adam. Terutama yang ada masalah jerawat teruk. 1. Luminous Gel Oil Cleanser Mencuci muka dengan lembut …

Macam Mana Nak Pilih Skincare Yang Sesuai Untuk Lelaki?Read More »