Adiba

Larian 21km Half Marathon Pertama di Ipoh 7 Bridge Run 2019 – Pengalaman Paling Berharga

Sejak setahun yang lepas, Diba cuma seronok menyertai larian ‘virtual’ sahaja. Tak pernah sekalipun terdetik nak masuk larian biasa yang ramai-ramai tu. Apa lagi larian 21km atau dipanggil half marathon. Tapi lepas tengok kawan-kawan makin ramai yang share, Diba pun terpengaruh juga. Jadi tanpa fikir panjang Diba terus register larian 21km Ipoh 7 Run Bridge …

Larian 21km Half Marathon Pertama di Ipoh 7 Bridge Run 2019 – Pengalaman Paling BerhargaRead More »

Kulit Berjerawat Teruk Bertukar Licin Dengan Produk Semulajadi

Keyakinan diri jatuh merudum bila kulit berjerawat teruk, besar-besar pulak tu. Sedih! Dah cuba macam-macam cara tapi jerawat tetap tak kecut, makin banyak adalah. Siapa kata kulit cantik dan sihat tu tak penting? Sangat penting sebab ia melibatkan keyakinan diri seseorang. Dulu ada sorang kawan ni cakap dia rasa dia tak akan kahwin dengan sesiapa …

Kulit Berjerawat Teruk Bertukar Licin Dengan Produk SemulajadiRead More »

Persiapan Larian Half Marathon Ipoh 7 Bridge Run 2019

Assalamualaikum semua! Saya nak berkongsi secara ringkas persiapan sebelum menyertai acara larian Ipoh 7 Bridge Run kategori half marathon (21km). Ini merupakan kali pertama saya mendaftar untuk half marathon. Hasil bertanya kepada kawan-kawan yang dah berpengalaman, saya buat persiapan berikut. Maklum lah orang baru kan. Mesti banyak benda tak tahu. Mujur ramai juga kawan-kawan yang …

Persiapan Larian Half Marathon Ipoh 7 Bridge Run 2019Read More »

8 Cara Berkesan Elak Kejang Otot Semasa Bersukan

Sama ada bertanding dalam acara larian seperti marathon atau sekadar jogging biasa di hujung minggu, kejang otot adalah sesuatu yang diharap tidak terjadi oleh semua pelari. Nak pulak kalau dah nak sampai finishing line. Boleh rosak terus mood nak habiskan larian. Kecewa rasa dibuatnya kan? Kejang otot atau muscle cramp bukan benda asing. Di anggarkan …

8 Cara Berkesan Elak Kejang Otot Semasa BersukanRead More »

Atasi Kulit Kering dan Nampak Tua Dari Usia Sebenar Dengan Hyaluronic Acid

Masalah utama kulit kering bukan sahaja kering tapi ia buat kita nampak lebih tua dari usia sebenar. Ini kerana kurangnya lembapan menyebebakan garis halus dan kedutan lebih jelas kelihatan di kulit wajah. Tapi jangan risau. Kulit kering sangat mudah diatasi dengan bahan bernama HA atau hyaluronic acid. Setiap 1 gram HA mampu menampung sehingga 6 …

Atasi Kulit Kering dan Nampak Tua Dari Usia Sebenar Dengan Hyaluronic AcidRead More »