Adiba

Kombinasi Youth Starter Set Shaklee – Cara Merawat Kulit Bermasalah

Set 1 : Youth Starter Set + Vitamin C Youth Starter set dan Vitamin C sesuai untuk mereka yang berumur bawah 30 tahun (remaja – 29 tahun), golongan muda remaja kulit masih banyak kolagen semulajadi. Tapi golongan ini (biasanya student, baru bekerja, ibu muda) ada masalah jerawat dan sunburn. Maklum lah, jiwa remaja kan. Masa …

Kombinasi Youth Starter Set Shaklee – Cara Merawat Kulit BermasalahRead More »

Kerap Cuci Muka Punca Muka Berminyak dan Tumbuh Jerawat

Kerap Cuci Muka Punca Muka Berminyak dan Tumbuh Jerawat

Eh ingatkan kerap cuci muka bagus. Rupanya itulah antara punca utama muka berminyak! Haaa terkejut kan? Teknik cuci muka yang salah pun boleh jadi penyebab. Muka berminyak merupakan masalah kulit yang sangat biasa berlaku. Untuk mengatasi masalah ini, anda perlu lah tahu terlebih dahulu punca-punca sebenar yang menyebabkan kulit muka berminyak. PUNCA-PUNCA MUKA BERMINYAK 1. …

Kerap Cuci Muka Punca Muka Berminyak dan Tumbuh JerawatRead More »

haid tidak teratur period pain sukar hamil tips mudah hamil dengan shaklee vivix shaklee untuk hamil 2

Haid Tidak Teratur Jejaskan Peluang Untuk Hamil

“Bagi haid tidak teratur tu setel dulu baru datang semula jumpa doktor untuk rawatan selanjutnya” Bagi mereka yang sudah beberapa tahun berkahwin tetapi masih belum dikurniakan cahaya mata, mesti dah pernah mengalami situasi seperti di atas kan? Biasanya doktor cuma akan teruskan rawatan kesuburan untuk wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal dan stabil. HAID …

Haid Tidak Teratur Jejaskan Peluang Untuk HamilRead More »

Risiko Penyakit Batu Karang – Atasi Dengan Vivix

Penyakit batu karang sememangnya biasa kita dengar. Tapi ramai yang tak tahu risiko penyakit batu karang jika tidak dirawat di peringkat awal. Paling teruk jika batu tersebut semakin besar dan menyebabkan rasa sakit yang teramat. Terutama di bahagian belakang, pinggang dan pendarahan semasa buang air kecil. Batu karang boleh terbentuk sama ada di dalam buah …

Risiko Penyakit Batu Karang – Atasi Dengan VivixRead More »

cara sertai virtual run 9

Apa Itu Virtual Run (Larian Maya) Dan Cara-Cara Menyertainya

Sejak beberapa tahun yang lepas, semakin banyak acara larian (fun run) dan juga marathon dianjurkan di Malaysia. Namun masih ramai yang tidak tahu tentang kewujudan larian maya (virtual run). Apa itu virtual run? Ok, jom saya kongsikan secara ringkas. Sebenarnya, virtual run ini sama saja macam larian ‘fun run’ yang selalu dianjurkan di luar sana. …

Apa Itu Virtual Run (Larian Maya) Dan Cara-Cara MenyertainyaRead More »

skincare untuk lelaki

Macam Mana Nak Pilih Skincare Yang Sesuai Untuk Lelaki?

Skincare bukan saja untuk perempuan tetapi lelaki juga. Tapi macam mana nak pilih skincare yang sesuai untuk lelaki ya? Ok senang saja. Skincara yang lengkap dan ada fungsi seperti di bawah sangat sesuai dijadikan skincare untuk digunapakai oleh kaum adam. Terutama yang ada masalah jerawat teruk. 1. Luminous Gel Oil Cleanser Mencuci muka dengan lembut …

Macam Mana Nak Pilih Skincare Yang Sesuai Untuk Lelaki?Read More »

sakit sendi arthritis

Sembuhkan Sakit Sendi Arthritis Dengan Set Sendi Shaklee

Betul ke sakit sendi arthritis boleh sembuh dengan set sendi Shaklee? Sebenarnya sakit sendi arthritis ambil masa yang lama untuk berlaku. Oleh itu, sebaiknya anda perlu lah pastikan sekiranya ada tanda-tanda awal sakit sendi arthritis ini supaya boleh dicegah sebelum melarat. 7 Tanda Awal Sakit Sendi Arthritis Bengkak pada mana-mana sendi Tegang (stiffness) pada waktu …

Sembuhkan Sakit Sendi Arthritis Dengan Set Sendi ShakleeRead More »

cara kecutkan cyst dan fibroid petua kecutkan cyst dan fibroid makanan kecutkan cyst dan fibroid

Kecutkan Cyst dan Fibroid – Pembedahan Atau Ikhtiar Lain?

Kebelakangan ini, ramai wanita mencari cara kecutkan cyst dan fibroid. Ada ramai kenalan saya sendiri yang mengalami masalah cyst dan fibroid ini. Ada yang dah lakukan pembedahan dan cyst dan fibroidnya dibuang. Malangnya ada juga kes yang berulang dan terpaksa lakukan pembedahan untuk kali ke-2 , ke-3, ke-4 dan yang paling menyedihkan ada juga yang …

Kecutkan Cyst dan Fibroid – Pembedahan Atau Ikhtiar Lain?Read More »

cara hilangkan sakit kepala migrain tanpa ubat

Cara Hilangkan Sakit Kepala Migrain Tanpa Painkiller

Sakit kepala migrain bukan satu penyakit baru. Ramai orang mengalami migrain dan hanya bergantung kepada painkiller untuk melegakan sakit kepala. Atau disuruh membuat jurnal untuk melihat apakah faktor yang mendorong migrain dan cuba elakkan. Tapi sampai bila nak bergantung dengan painkiller? Dan kenapa mesti nak benarkan sakit kepala migrain datang semula? Mengikut beberapa kajian terhadap …

Cara Hilangkan Sakit Kepala Migrain Tanpa PainkillerRead More »