Anak Kerap Demam, Kuatkan Imun Badan Elak Penyakit Berjangkit

Cuti sekolah dah hampir tamat tapi anak kerap demam dan tak baik-baik? Tak lama lagi anak-anak akan mula bersekolah. Jadi ada baiknya sebagai ibu bapa, pastikan anak-anak masuk semula ke sekolah dalam keadaan sihat sejahtera.

Anak yang kerap demam, selsema dan batuk tanda mereka mempunyai sistem imun yang lemah. Biasanya kanak-kanak yang tidak gemar atau tidak diberi makan sayur-sayuran dan buah-buahan lebih mudah dijangkiti virus dan bakteria.

Selain memastikan pemakanan yang seimbang, elakkan juga makanan dan minuman yang tinggi gula. Gula juga antara punca utama imun badan menjadi lemah dan mudah mendapat penyakit seperti kerap demam, batuk dan selsema.

Antara langkah yang boleh diambil untuk menguatkan sistem imun anak yang kerap demam adalah dengan pengambilan suplemen kesihatan khas untuk kanak-kanak.

1. Meal Shakes adalah minuman susu dari sumber yang baik bagi serat dan protein. Protein sangat penting untuk membantu membina dan memperbaiki tisu badan. Ia juga bertindak untuk pertumbuhan dan perkembangan, memberi nutrisi yang lengkap yang diperlukan oleh kanak-kanak.

Meal Shakes juga kaya dengan kalsium dan zink. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Zink pula memainkan peranan yang penting dalam tumbesaran yang normal.

2. Vita-lea for Children adalah multi-vitamin yang melengkapkan nutrisi harian yang tidak mencukupi dari makanan. Contohnya, anak-anak tak suka makan sayur, jadi ada zat mineral tertentu yang kekurangan. VfC membantu mencukupkan zat mineral tersebut.

3. Chewable C-Plus pula vitamin C yang boleh dikunyah seperti gula-gula. Khas untuk kuatkan sistem imun anak dan elak dari kerap demam. Selain itu Vitamin c juga bantu kuatkan gusi, rambut dan kuku.

Set Back to School ini khas untuk kanak-kanak yang bakal ke sekolah tak lama lagi. Bila anak sihat dan cergas, ibu bapa pun tak perlu risau. Kalau tak, asyik kena ambil cuti kan?

Hubungi saya untuk dapatkan set Back to School ini. Klik link ini https://tanyadiba.wasap.my untuk respon pantas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge