BISNES PALING UNTUNG

Bisnes Paling Untung Tahun 2019 | Wajib Cuba!

Pada waktu ini (tahun 2019) makin ramai orang yang tercari-cari bisnes paling untung untuk dibuat. Yelah, siapa yang nak buat bisnes risiko tinggi akan rugi kan? Apa ciri-ciri bisnes yang paling menguntungkan? Jom kita tengok satu per satu. Ciri-ciri Bisnes Paling Untung Ini adalah ciri-ciri bisnes yang sangat mudah dan menguntungkan : Fleksibel Bisnes yang …

Bisnes Paling Untung Tahun 2019 | Wajib Cuba!Read More »

tanda imun badan lemah imun lemah atasi imun lemah tingkatkan imun badan

Tanda Imun Badan Lemah Dan Cara Mengatasinya

Kenapa Sistem Imun Penting? Sistem imun satu-satunya pertahanan badan untuk melawan serangan penyakit. Jika sistem imun badan lemah, seseorang sangat mudah jatuh sakit. Lama-kelamaan pula berpotensi besar untuk mendapat penyakit kronik seperti kanser. Jadi, jangan ambil mudah tentang sistem imun anda. Sistem imun bertindak seperti pasukan askar yang menjaga sempadan negara agar tidak dicerobohi oleh …

Tanda Imun Badan Lemah Dan Cara MengatasinyaRead More »

cara tambah susu badan

Tips Tambah Susu Badan Dari 1oz ke 30oz Sehari!

Boleh ke tambah susu badan dari 1 oz ke 30 oz sehari? Woww banyak tu! Ini adalah pengalaman Puan Farha Maskuriy yang mengalami masalah anak reject susu ibu setelah dimasukkan ke wad. Jom kita dengar cerita pengalaman tambah susu badan yang menakjubkan dari Puan Farha. Cabaran Menyusu Anak Pertama Ibu-ibu yang hamil anak pertama, sudah …

Tips Tambah Susu Badan Dari 1oz ke 30oz Sehari!Read More »

jeragat cara hilangkan jeragat

Cara Terbaru! Hilangkan Jeragat Degil Anda Dengan Cepat dan Berkesan

Anda mencari cara hilangkan jeragat degil? Jika ya, tahniah anda berada di tempat yang betul! Apa Punca Jeragat? Jeragat atau freckles sebenarnya  berpunca dari sinar UVA dari cahaya matahari. Oleh sebab itulah, dengan cuaca yang menerima panas secara sekata setiap hari seperti di Malaysia ini, kita sebenarnya wajib memakai sunscreen atau sunblock untuk melindungi kulit dari sinaran UVA. Sinar UVB pula …

Cara Terbaru! Hilangkan Jeragat Degil Anda Dengan Cepat dan BerkesanRead More »

tanda-tanda menopause tanda-tanda awal menopause gejala menopause wanita wanita menopause simptom menopause nafsu seks menurun hot flashes vitamin untuk wanita menopause

Vitamin Untuk Wanita Menopause | Elak Risiko Penyakit Kronik

6 Tanda-tanda Menopause Seebelum mengatahui vitamin untuk wanita menopause, saya kongsikan terlebih dahulu 6 tanda-tanda menopause dalam video ini untuk rujukan dan semakan anda. Menopause dan Risiko Penyakit Kronik Selain menjaga pemakanan dan hidup aktif, vitamin untuk wanita menopause sangat membantu para wanita untuk mengatasi simptom-simptom menopause dengan baik. Contohnya, Vivix yang bertindak sebagai anti-oksidan …

Vitamin Untuk Wanita Menopause | Elak Risiko Penyakit KronikRead More »

tanda-tanda-menopause-tanda-tanda-awal-menopause-gejala-menopause-wanita-wanita-menopause-simptom-menopause-menopause-awal-vitamin-untuk-menopause

Tanda-tanda Menopause dan Persediaan Awal Menghadapinya

Apa Itu Menopause? Menopause adalah keadaan di mana seorang wanita tidak lagi didatangi haid selama 12 bulan dan ke atas. Sebelum benar-benar menopause, tanda-tanda menopause boleh dikenalpasti ketika tempoh yang dipanggil peri-menopause atau pra-menopause. Masanya adalah antara beberapa bulan hingga ke beberapa tahun sebelum  benar-benar putus haid. Umur kebanyakn wanita mengalami menopause antara 40-50 tahun, …

Tanda-tanda Menopause dan Persediaan Awal MenghadapinyaRead More »

5 Cara Pupuk Sikap Positif Supaya Lebih Berjaya Dalam Hidup

Sebenarnya formula untuk berjaya dalam apa juga perkara yang kita usahakan adalah semudah memupuk sikap positif. Jarang sekali kita tengok figura-figura yang berjaya di luar sana sejenis orang yang bersikap negatif. Iya kan? Ada orang berpendapatan tak mudah nak pupuk sikap positif dalam kehidupan seharian. Sebab setiap hari kita banyak berdepan dengan perkara-perkara yang menguji …

5 Cara Pupuk Sikap Positif Supaya Lebih Berjaya Dalam HidupRead More »

Bercuti ke Langkawi 3 hari 2 malam di Penarak Bamboo Resort

Sebenarnya dah lama teringin nak pergi bercuti ke Langkawi. Kali terakhir pergi 17 tahun yang lepas! Tapi sejak arwah bapak meninggal dunia tahun 2016, mak macam tak ada semangat nak pergi bercuti ke mana-mana. Melainkan melawat saudara mara terdekat dan balik kampung jenguk tok di Jitra, Kedah. Pujuk punya pujuk tahun lepas alhamdulillah mak setuju …

Bercuti ke Langkawi 3 hari 2 malam di Penarak Bamboo ResortRead More »

Kombinasi Youth Starter Set Shaklee – Cara Merawat Kulit Bermasalah

Set 1 : Youth Starter Set + Vitamin C Youth Starter set dan Vitamin C sesuai untuk mereka yang berumur bawah 30 tahun (remaja – 29 tahun), golongan muda remaja kulit masih banyak kolagen semulajadi. Tapi golongan ini (biasanya student, baru bekerja, ibu muda) ada masalah jerawat dan sunburn. Maklum lah, jiwa remaja kan. Masa …

Kombinasi Youth Starter Set Shaklee – Cara Merawat Kulit BermasalahRead More »

Kerap Cuci Muka Punca Muka Berminyak dan Tumbuh Jerawat

Kerap Cuci Muka Punca Muka Berminyak dan Tumbuh Jerawat

Eh ingatkan kerap cuci muka bagus. Rupanya itulah antara punca utama muka berminyak! Haaa terkejut kan? Teknik cuci muka yang salah pun boleh jadi penyebab. Muka berminyak merupakan masalah kulit yang sangat biasa berlaku. Untuk mengatasi masalah ini, anda perlu lah tahu terlebih dahulu punca-punca sebenar yang menyebabkan kulit muka berminyak. PUNCA-PUNCA MUKA BERMINYAK 1. …

Kerap Cuci Muka Punca Muka Berminyak dan Tumbuh JerawatRead More »