Suplemen Untuk Kawal Stress Yang Selamat dan Berkesan

Di posting yang lepas, ada saya ceritakan tentang fungsi suplemen untuk kawal stress. Walaupun stress adalah perkara biasa, jika tidak dikawal dengan baik boleh menjadi punca kepada banyak masalah lain. Antaranya ialah, sistem imun yang merosot dan mudah dijangkiti virus dan penyakit, insomnia, kerap sakit kepala, masalah sembelit, susah fokus dan mudah lupa dan paling …

Suplemen Untuk Kawal Stress Yang Selamat dan BerkesanRead More »

Fungsi Zink Selain Untuk Kesihatan Sperma

Zink selalu dikaitkan dengan vitamin untuk lelaki khususnya untuk kesihatan sperma. Iya memang zink sangat powerful untuk lelaki yang ada masalah kesuburan terutama sperm count yang rendah. Tapi sebenarnya zink ada banyak lagi fungsi lain. Ini 5 fungsi utama zink selain untuk kesihatan Sperma. 1. Kuatkan Sistem ImunZink bantu kawal keradangan kata pakar penyelidik. Ia …

Fungsi Zink Selain Untuk Kesihatan SpermaRead More »

Fungsi Suplemen Untuk Kawal Stress dan Elak Sakit Mental

Stress adalah perkara normal yang dialami oleh semua orang. Ada ke manusia yang tak stress? Jarang lah boleh jumpa. Jadi manusia memang tak boleh lari dari stress. Apa yang kita patut buat adalah kawal stress tersebut supaya tak melarat sampai jadi serius. Antara cara berkesan untuk kawal stress yang sering disebut-sebut adalah dengan membuat aktiviti …

Fungsi Suplemen Untuk Kawal Stress dan Elak Sakit MentalRead More »

Usia 40-an Penat Melampau Atasi Dengan Polifenol Semulajadi

Menjelang usia 40-an ramai yang mula merasa penat melampau walaupun hanya membuat kerja-kerja ringan. Selebihnya rasa nak rehat dan baring saja sepanjang hari. Keadaan ini memang normal. Apabila meningkat usia 40-an tahap kecerdasan minda dan kecergasan tubuh makin makin menurun. Oleh sebab itu, kita disarankan untuk menjaga kesihatan mental dan fizikal dengan amalkan pemakanan yang …

Usia 40-an Penat Melampau Atasi Dengan Polifenol SemulajadiRead More »

Adab Menuntut Ilmu Secara Dalam Talian (Online)

Assalamualaikum, hari ini nak menulis ringkas tentang adab menuntut ilmu secara online. Semenjak setahun yang lepas ketika bermulanya tempoh lockdown disebabkan oleh virus Covid-19, kebanyakan sekolah, pusat pengajian tinggi dan juga seminar yang biasa diadakan secara berdepan telah bertukar kepada dalam talian (online). Setelah hampir setahun kelas pembelajaran secara online dilaksanakan, pihak pengajar dan juga …

Adab Menuntut Ilmu Secara Dalam Talian (Online)Read More »

Tanda-Tanda Kekurangan Vitamin C Dalam Badan Wajib Baca!

Di musim pandemic ini, semakin ramai yang sedar akan kepentingan Vitamin C bukan saja untuk menguatkan system imun dan mencegah dari dijangkiti virus serta bakteria, tapi ada banyak lagi fungsi lain. Macam mana nak tahu jika tubuh kita dah cukup Vitamin C atau tak? Ini 10 tanda-tanda kekurangan Vitamin C dalam badan yang biasa dilihat. …

Tanda-Tanda Kekurangan Vitamin C Dalam Badan Wajib Baca!Read More »

Bina ‘Side Hustle’ Ketika Pandemik Untuk Jana Pendapatan

Sekarang dah makin ramai yang celik mata untuk bina side hustle, kerja makan gaji bukan lagi zon selesa. Syarikat terpaksa buang pekerja, potong elaun dan gaji. Kerja kosong makin tak ada. Antara hikmah pandemic ini adalah makin ramai mulakan bisnes. Tapi hati-hati. Walaupun bagus mulakan bisnes sendiri, jangan sampai kerugian pula. Jangan mudah tertipu dengan …

Bina ‘Side Hustle’ Ketika Pandemik Untuk Jana PendapatanRead More »

Haid Tak Teratur Cuba Amalkan Anti Oksidan Vivix Berkesan Stabilkan Haid

Ohh rupanya ramai kawan-kawan ku yang ada masalah haid tak teratur. Ada yang tak period 6 bulan, ada yang prolong period sampai hampir 1 bulan dan ada yang kejap datang kejap tidak. Aduhai memang leceh kan masalah haid tak normal ni. Lagi pening kepala bila dah kahwin, haid tak teratur boleh jadi punca kepada masalah …

Haid Tak Teratur Cuba Amalkan Anti Oksidan Vivix Berkesan Stabilkan HaidRead More »