sakit sendi sakit sendi tulang sakit sendi lutut arthrithis osteoarthritis rheumatoid tulang rawan haus sakit lutut set kesihatan sendi dan tulang shaklee sakit lutut susah solat (1)

Alternatif Elak Sakit Sendi Lutut Menjadi Semakin Teruk

Sakit sendi lutut adalah salah satu sakit yang kerap didengar di kalangan mereka yang berusia 50 tahun keatas. Sendi adalah bahagian tubuh yang terbentuk apa bila dua atau lebih tulang bertemu dan menghasilkan pergerakan. Setiap pergerakan tubuh badan seperti kaki (lutut, buku lali), tangan (siku, bahu), jari jemari dan pinggang disokong oleh sendi dan urat …

Alternatif Elak Sakit Sendi Lutut Menjadi Semakin TerukRead More »

sunblock terbaik ke pantai brand sunblock terbaik sunblock di watson sunblock terbaik 2018 sunblock terbaik untuk kulit kombinasi

Sunblock Terbaik Untuk Dipakai Setiap Hari Elak Kulit Nampak Tua

Sunblock, biasanya famous kalau kita nak pegi pantai je kan? Hari-hari biasa orang tak kisah sangat pun nak pakai sunblock ni. Ada banyak jenis sunblock, spf, uva, uvb, board spectrum. Tapi yang mana satu sunblock terbaik? Jom tambah ilmu. Kita sebenarnya wajib pakai sunblock setiap hari untuk melindungi kulit dari sinaran matahari. Bukan masa nak …

Sunblock Terbaik Untuk Dipakai Setiap Hari Elak Kulit Nampak TuaRead More »

cara kecutkan cyst tips kecutkan cyst kecutkan cyst tanpa pembedahan makanan kecutkan cyst cyst punca sukar hamil

Cara Kecutkan Cyst Dengan Berkesan Tanpa Perlu Pembedahan

Ramai wanita yang mengalami masalah cyst mencari cara kecutkan cyst dengan berkesan dan selamat tanpa perlu menjalani pembedahan. Kebanyakan wanita yang mengalami cyst akan diberi masa oleh doktor untuk melihat kalau-kalau cyst akan kecut sendiri. Tahu tak memang ada sebenarnya cara untuk kecutkan cyst? Selain menjaga pemakanan, pengambilan makanan tambahan sangat membantu proses pengecutan cyst. …

Cara Kecutkan Cyst Dengan Berkesan Tanpa Perlu PembedahanRead More »

manfaat zink kebaikan zink untuk lelaki masalah kesuburan lelaki rambut gugur ketika berpantang tingkat kuantiti sperma atasi ketidaksuburan

Kebaikan Zink Untuk Lelaki & Wanita

Zink adalah salah satu mineral yg penting untuk badan. Ia adalah mineral perlu (essential mineral) yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Jadi kita perlu mengambil zinc dari sumber makanan harian. Kebaikan zink sangat banyak. Ia amat penting kerana ia menyokong lebih 200 jenis enzim dalam badan. Enzim-enzim ini membantu fungsi tubuh supaya berfungsi dengan optimum. …

Kebaikan Zink Untuk Lelaki & WanitaRead More »

cara mengatasi stress cara mengatasi stress di tempat kerja stress ketika berpantang stress di dalam rumahtangga ibu meroyan (1)

Cara Mengatasi Stress Supaya Tidak Melarat Menjadi Sakit Mental

Statistik menunjukkan kes sakit mental di Malaysia semakin meningkat. Antara punca utama adalah stress atau tekanan malampau. Oleh itu, amat penting untuk kita ketahui cara mengatasi stress yang berkesan supaya tidak menjadi sebahagian daripada statistik pesakit mental. Sakit mental dijangka menjadi penyakit kedua tertinggi di Malaysia pada tahun 2020.   WANITA LEBIH BERISIKO MENDAPAT SAKIT …

Cara Mengatasi Stress Supaya Tidak Melarat Menjadi Sakit MentalRead More »

Tips Pelajar Cemerlang cerdaskan otak anak vitamin untuk otak anak bijak vitamin cerdaskan otak anak vitamin untuk otak otak cantik otak cerdik

Vitamin Cerdaskan Otak Anak Supaya Kekal Fokus dan Cemerlang

Ramai ibu bapa terlepas pandang akan satu tips untuk cerdaskan otak anak supaya sentiasa fokus dalam kelas dan cemerlang dalam peperiksaan. Sebagai ibu bapa dah tentu anda ingin berikan yang terbaik kepada anak-anak kan? Kebanyakkan ibu bapa, dalam memastikan prestasi anak di sekolah, lebih tertumpu kepada fizikal semata-mata. Tapi ramai ibu bapa lupa akan keperluan …

Vitamin Cerdaskan Otak Anak Supaya Kekal Fokus dan CemerlangRead More »

ATASI MASALAH RAMBUT GUGUR DARI AKAR UMBI

Asal sikat rambut je, penuh rambut bergumpal pada sikat. Lantai rumah pun penuh dengan rambut gugur. Rambut makin menipis. Silap haribulan boleh jadi botak! Aduhh malunya! Biasa dengan situsi macam ni? Jangan risau. Masalah rambut gugur boleh diatasi sekiranya anda tahu punca dan bertindak segera untuk merawatnya. Rambut adalah mahkota bagi setiap wanita. Bagi lelaki …

ATASI MASALAH RAMBUT GUGUR DARI AKAR UMBIRead More »